Τελευταία Νέα
Διεθνή

World Bank: Στο 3,2% η ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας

tags :
World Bank: Στο 3,2% η ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας
Σε περικοπές των δαπανών και τη μείωση των επιτοκίων πρέπει να προβούν οι αναδυόμενες αγορές, των οποίων η οικονομία αυξάνεται με ταχύτατους ρυθμούς, συστήνει η Παγκόσμια Τράπεζα, για την καταπολέμηση του αυξανόμενου πληθωρισμού.
Η Παγκόσμια Τράπεζα μείωσε τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας το τρέχον έτος στο 3,2%, ελάχιστα χαμηλότερα από την εκτίμηση του Ιανουαρίου για 3,3%, εξαιτίας του καταστροφικού σεισμού της Ιαπωνίας και των πολιτικών αναταραχών στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Η Παγκόσμια Τράπεζα, ωστόσο, διατήρησε τις πρόβλεψη της για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2012 στο 3,6%.
Οι αναπτυσσόμενες χώρες «έχουν αφήσει πίσω τους το στάδιο καταπολέμησης της οικονομικής κρίσης», δήλωσε ο Andrew Burns, διευθυντής του τμήματος μακροοικονομικών της Παγκόσμιας Τράπεζας. Και πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να αναπροσανατολιστούν στη δημιουργία των συνθηκών που θα τους επιτρέψουν να έχουν μεγάλη ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια».
«Οι αναδυόμενες οικονομίες δεν έχουν εξαλείψει τα φορολογικά κίνητρα που έχουν θεσπιστεί για να αμβλύνουν την παγκόσμια ύφεση», σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα. Τα επιτόκια είναι χαμηλά ή και αρνητικά σε πολλές χώρες, καθώς οι φορείς χάραξης πολιτικής από την Ινδία έως το Περού αυξάνουν το κόστος δανεισμού. Οι αναπτυσσόμενες χώρες χρειάζονται, επίσης, ένα πιο ευέλικτο καθεστώς συναλλαγματικής ισοτιμίας, αναφέρεται στην έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης