Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η πολιτική αβεβαιότητα στην Ελλάδα ωθεί χαμηλότερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η πολιτική αβεβαιότητα στην Ελλάδα ωθεί χαμηλότερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Στο επενδυτικό αίσθημα αρνητικά συμβάλλει και η μεταβλητότητα στην τιμή του πετρελαίου
Η πολιτική αβεβαιότητα στην Ελλάδα, αλλά και η μεταβλητότητα στην τιμή του πετρελαίου είναι οι δύο παράγοντες που οδηγούν σε χαμηλότερο έδαφος τους δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστήριων στη συνεδρίαση της Τρίτης.
Ειδικότερα, περί τις 10:15 π.μ., ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη καταγράφει απώλειες 0,5%, στις 9.876,97 μονάδες.
Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο υποχωρεί κατά 0,42%, στις 6.605,37 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι σημειώνει πτώση 0,62%, στις 4.292,06 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κινείται χαμηλότερα κατά 0,35%, στις 343,06 μονάδες.
Όσον αφορά τα χρηματιστήρια της ευρωπαϊκής περιφέρειας, ο δείκτης IBEX 35 στη Μαδρίτη καταγράφει απώλειες 0,6%, στις 10.332,20 μονάδες και ο FTSE MIB στην Ιταλία υποχωρεί κατά 0,47%, στις 19.039,73 μονάδες.
Οι επενδυτές θα παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Ελλάδα, μετά την αποτυχία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας τη Δευτέρα και την προκήρυξη γενικών εκλογών για τις 25 Ιανουαρίου, με τον ΣΥΡΙΖΑ να διαφαίνεται ως νικητής.
Οι εξελίξεις αυτές είχαν ως αποτέλεσμα να καταγραφεί επιδείνωση όχι μόνο στα ελληνικά ομόλογα, αλλά και σε αυτά της Ισπανίας και της Ιταλίας.
Πέραν της πολιτικής αβεβαιότητας στην Ελλάδα, τα χρηματιστήρια επηρεάζονται και από την μεταβλητότητα στην τιμή του πετρελαίου.
Οι απώλειες στην τιμή του πετρελαίου Brent επεκτάθηκαν για τέταρτη φορά την Τρίτη, με την τιμή να βρίσκεται κοντά σε χαμηλό άνω των πέντε ετών, πάνω από τα 57 δολάρια το βαρέλι, παρά τα εμπόδια στην παραγωγή πετρελαίου στη Λιβύη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης