Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ταϊλάνδη: Υποχώρησε ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής τον Νοέμβριο

Ταϊλάνδη: Υποχώρησε ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής τον Νοέμβριο
Ο δείκτης κινήθηκε πτωτικά, καθώς η παραγωγή στους κύριους τομείς συρρικνώθηκε
Ο δείκτης MPI που μετρά την βιομηχανική παραγωγή της Ταϊλάνδης συρρικνώθηκε εκ νέου τον Νοέμβριο, καθώς σημειώθηκε μείωση της βιομηχανικής παραγωγής σε όλους τους κύριους τομείς.
Ειδικότερα, σύμφωνα με έκθεση της κυβέρνησης, ο δείκτης υποχώρησε κατά 3,5% σε ετήσια βάση τον Νοέμβριο, ενώ, υπενθυμίζεται ότι, τον Οκτώβριο είχε σημειωθεί πτώση 3% σε ετήσια βάση.
Η πτώση αναμενόταν από τους οικονομολόγους, συμπεριλαμβανομένων της Moody's, η οποία υποστήριξε ότι η πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα της χώρας πιθανότατα θα παραμείνει , ειδικά στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.
Το υπουργείο ανέφερε ότι η τοπική παραγωγή αυτοκινήτων μειώθηκε 13,55% από το προηγούμενο έτος, ενώ οι εξαγωγές μειώθηκαν 11,03% από έτος σε έτος το Νοέμβριο .
Η παραγωγή των ηλεκτρονικών υποχώρησε κατά 4,04%, καθώς η εγχώρια ζήτηση για ηλεκτρικές συσκευές παρέμεινε αδύναμη, ενώ η παραγωγή ημιαγωγών και σκληρούς δίσκων συνέχισε να μειώνεται.
Η χρήση της παραγωγικής ικανότητας της Ταϊλάνδης, που εξετάζει κατά πόσο χρησιμοποιούνται τα εργοστάσια, υποχώρησε στο 59,8% από 60,6%, σε μηνιαία βάση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης