Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Οριακή αύξηση του κατώτατου μισθού και των συντάξεων ανακοίνωσε ο Rajoy

Ισπανία: Οριακή αύξηση του κατώτατου μισθού και των συντάξεων ανακοίνωσε ο Rajoy
Ο ελάχιστος μηνιαίος μισθός στην τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης θα ανέλθει στα 649 ευρώ
Οριακή αύξηση του κατώτατου μισθού στην Ισπανία, κατά 0,5%, ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή ο πρωθυπουργός της χώρας, Μ. Rajoy.
Ειδικότερα ο Rajoy ανακοίνωσε την αύξηση, προβλέποντας παράλληλα πως η ισπανική οικονομία «θα απογειωθεί» το 2015, μετά από χρόνια ύφεσης ή αναιμικής ανάπτυξης.
Σημειώνεται ότι ο ελάχιστος μηνιαίος μισθός στην τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης θα ανέλθει στα 649 ευρώ.
Ταυτόχρονα, ο κ. Rajoy ανακοίνωσε αύξηση 0,25% στις συντάξεις του Δημοσίου.
Αναφερόμενος στις προοπτικές της ισπανικής οικονομίας, εκτίμησε πως κατά το επόμενο έτος η ανεργία θα πέσει από το 24% όπου βρίσκεται σήμερα, ενόψει και των γενικών εκλογών που κανονικά θα λάβουν χώρα στα τέλη του 2015.
Στις αρχές της εβδομάδας η κεντρική Τράπεζα της Ισπανίας υπολόγισε πως το ΑΕΠ κατά πάσα πιθανότητα αυξήθηκε κατά 1,4% το 2014, και προέβλεψε ανάπτυξη 2% το ερχόμενο έτος.
Τέλος, ο κ. Rajoy διεμήνυσε πως προτίθεται να είναι εκ νέου ο υποψήφιος του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος, παρά το γεγονός ότι η θητεία του στην πρωθυπουργία έχει σημαδευτεί από σκάνδαλα διαφθοράς και δημοσιεύματα περί «μαύρων» κομματικών ταμείων που προωθούσαν στον ίδιο και άλλα στελέχη δωρεές από μεγάλα κατασκευαστικά συμφέροντα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης