Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδος σε 16 έτη για το ρούβλι – Κέρδη και στο ρωσικό χρηματιστήριο

Η μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδος σε 16 έτη για το ρούβλι – Κέρδη και στο ρωσικό χρηματιστήριο
Στα 52 ρούβλια σταθεροποιείται η ισοτιμία του ρωσικού νομίσματος έναντι του δολαρίου
Η… εκεχειρία όσον αφορά το ρούβλι και το ρωσικό χρηματιστήριο φαίνεται να διατηρείται, με τις πωλήσεις δολαρίων εκ μέρους των εξαγωγικών επιχειρήσεων της χώρας να λειτουργούν θετικά για το ρωσικό νόμισμα, ενώ και η διάσωση τραπεζών ωθούν υψηλότερα το Χρηματιστήριο της Μόσχας.
Η βελτίωση που καταγράφηκε στις προηγούμενες συνεδριάσεις, συνεχίζεται και σήμερα και κυρίως στο Χρηματιστήριο της Μόσχας, με τον δείκτη RTS με ονομαστική αξία σε δολάρια, να καταγράφει κέρδη άνω του 2%, ξεπερνώντας τις 860 μονάδες, όταν την περασμένη εβδομάδα βρέθηκε στις 600 μονάδες.
Στην… πρώτη γραμμή των κερδών στο ρωσικό χρηματιστήριο ξεχωρίζουν οι τράπεζες, όπως η VTB Bank, με τις μετοχές της να εκτοξεύονται σε υψηλά πλέον των δυόμισι ετών, ήτοι από τον Απρίλιο του 2012, μετά την επιβεβαίωση ότι το υπουργείο Οικονομικών θα παρέχει οικονομική βοήθεια στην τράπεζα στα τέλη του έτους.
Όσον αφορά το ρωσικό νόμισμα, καταγράφει νέα κέρδη με την ισοτιμία του έναντι του δολαρίου να σταθεροποιείται στα 52 ρούβλια.
Αυτή την εβδομάδα το ρούβλι έχει ανατιμηθεί κατά 11% έναντι του δολαρίου, τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο εδώ και 16 χρόνια.
Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα ένα δολάριο έφθασε να ισούται με 80 ρούβλια και ένα ευρώ με 100 ρούβλια, όταν το πρώτο τρίμηνο του έτους, πριν την κάθετη πτώση της τιμής του πετρελαίου, ένα δολάριο ισούταν με 30-35 ρούβλια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης