Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τον τομέα λιανικής τραπεζικής της Citigroup στην Ιαπωνία εξαγοράζει η Sumitomo Mitsui - Στα 40 δισ. γιεν το τίμημα

tags :
Τον τομέα  λιανικής τραπεζικής της Citigroup στην Ιαπωνία εξαγοράζει η Sumitomo Mitsui - Στα 40 δισ. γιεν το τίμημα
Το τμήμα διαθέτει 2,4 τρισ. γιεν (20 δισ. δολάρια) σε καταθέσεις περίπου
Σε συμφωνία για την εξαγορά των τμημάτων λιανικής τραπεζικής της Citigroup στην Ιαπωνία προχώρησε η Sumitomo Mitsui Financial Group, με στόχο να επεκταθεί στον τομέα των υπηρεσιών των ιδιωτών στη χώρα.
Η SMBC Trust Bank, θυγατρική της Sumitomo Mitsui Banking, θα αγοράσει το τμήμα της λιανικής τραπεζικής της Citibank Ιαπωνίας, το οποίο περιλαμβάνει 2,4 τρισ. γιεν (20 δισ. δολάρια) σε καταθέσεις περίπου 740.000 πελατών.
Επίσης, το τμήμα διαθέτει περίπου 1.600 εργαζομένους και 32 υποκαταστήματα. 
Η συναλλαγή υπόκειται στις εγκρίσεις των ρυθμιστικών αρχών και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του επόμενου έτους.
Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν έχουν ανακοινωθεί, ωστόσο πληροφορίες που διαρρέουν αναφέρουν ότι το τίμημα κυμαίνεται στα 40 δισ. γιεν. 
Υπενθυμίζεται εδώ ότι η Sumitomo Mitsui, πέρυσι, συμφώνησε να αποκτήσει τη μονάδα private banking της Societe Generale, δημιουργώντας τη θυγατρική SMBC Trust.
Επίσης,  η Citigroup εξακολουθεί να επιδιώκει την πώληση των επιχειρήσεων πιστωτικών καρτών της στην Ιαπωνία, στο πλαίσιο του σχεδίου να αποχωρήσει από 11 αγορές, στις οποίες είχε κακές αποδόσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης