Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε πτωτική τροχιά το ευρώ, μετά την αποτυχία εκλογής ΠτΔ στην Ελλάδα

Σε πτωτική τροχιά το ευρώ, μετά την αποτυχία εκλογής ΠτΔ στην Ελλάδα
Το ευρώ διαπραγματευόταν στο 1,2228 δολ. έναντι του 1,2232 δολ. τη Δευτέρα
Ελαφρώς χαμηλότερα κινήθηκε την Τρίτη το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, μετά την αποτυχία του ελληνικού κοινοβουλίου να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά τη δεύτερη ψηφοφορία.
Παράλληλα, και το δολάριο διαπραγματευόταν ελαφρώς χαμηλότερα, εν όψει της ανακοίνωσης στοιχείων που θα μπορούσαν να ενισχύσουν τις εικασίες για την πρώτη αύξηση επιτοκίων από την αμερικανική ομοσπονδιακή τράπεζα, FED.
Το ευρώ υποχωρεί κατά 0,15%, στο 1,2228 δολάριο, όταν τη Δευτέρα διαπραγματευόταν στο 1,2232 δολάριο.
Νωρίτερα, το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν ελαφρώς υψηλότερα, όμως άρχισε να διολισθαίνει μετά την ανακοίνωση ότι ο υποψήφιος για την προεδρική εκλογή στην Ελλάδα απέτυχε να εκλεγεί στην δεύτερη ψηφοφορία στο ελληνικό κοινοβούλιο.
Η τρίτη και τελευταία ψηφοφορία έχει προγραμματιστεί για τις 29 Δεκεμβρίου, και αν και αυτή η απόπειρα εκλογής δεν ευοδωθεί, τότε θα προκηρυχθούν εκλογές για τα τέλη Ιανουαρίου.
Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα του MarketWatch, οι συμμετέχοντες στην αγορά φοβούνται ότι το ακρο-αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να κερδίσει τις εκλογές αυτές, κάτι που θα επανέφερε τις ανησυχίες σχετικά με το αν η Ελλάδα θα συνεχίσει το πρόγραμμα διάσωσής της και τα μέτρα λιτότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης