Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστρία: Επικρίνει όσους ζητούν αυστηρότερη στάση της ΕΕ κατά της Ρωσίας

Αυστρία: Επικρίνει όσους ζητούν αυστηρότερη στάση της ΕΕ κατά της Ρωσίας
Ο αυστριακός καγκελάριος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις δραματικές συνέπειες των κυρώσεων στη ρωσική οικονομία
Η πολιτική της ΕΕ κατά της Ρωσίας ωθεί την ρωσική οικονομία σε κατάρρευση, διεμήνυσε ο καγκελάριος της Αυστρίας, Werner Faymann, ασκώντας δριμεία κριτική σε όσους πιέζουν την ΕΕ για αυστηρότερες συλλογικές κυρώσεις.
Μόλις μία ημέρα μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, ο επικεφαλής της αυστριακής κυβέρνησης, επέκρινε τους συναδέλφους του, που στα πλαίσια της Συνόδου, ζήτησαν αυστηρότερα μέτρα κατά της Ρωσίας.
«Δεν μπορώ να εγκρίνω την ευφορία που αισθάνονται πολλοί στην ΕΕ για την επιτυχία των κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας», φέρεται να δήλωσε ο Faymann στην εφημερίδα Oesterreich, καθώς «δεν ξέρω γιατί πρέπει να ικανοποιηθούμε, σε περίπτωση που η ρωσική οικονομία καταρρεύσει».
Συμπλήρωσε, επίσης, πως «είναι σαν να πριονίζουμε το κλαδί στο οποίο καθόμαστε, αν οι αποφάσεις μας οδηγήσουν σε ένα νέο τείχος στην οικονομία της Ρωσίας», ενώ και η εκπρόσωπος Τύπου του καγκελάριου επιβεβαίωσε τις παρατηρήσεις του.
«Ανάγκη αυτοάμυνας», χαρακτήρισε τις αρχικές κυρώσεις ο ηγέτης της Αυστρίας, ωστόσο τόνισε πως «δεν μπορεί να έχουμε ως στόχο την αυστηροποίηση των κυρώσεων».
«Πρέπει να εντείνουμε τον ουδέτερο ρόλο μας κατά το επόμενο έτος και να πιέσουμε για τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις», κατέληξε στην Oesterreich.
Σημειώνεται ότι προσφάτως συνομίλησε με τον Vladimir Putin και τον κάλεσε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης