Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Πρόγραμμα χρηματοδότησης για ξένες τράπεζες, στις οποίες κατέχει ποσοστό η ρωσική κυβέρνηση

Ρωσία: Πρόγραμμα χρηματοδότησης για ξένες τράπεζες, στις οποίες κατέχει ποσοστό η ρωσική κυβέρνηση
Η κυβέρνηση της Ρωσίας θα δανείσει περίπου 8,2 δισ. δολάρια ως το 2018 για να στηρίξει τοπικά επενδυτικά σχέδια
Οι ξένες τράπεζες, στις οποίες η ρωσική κυβέρνηση κατέχει ποσοστό τουλάχιστον 30% μπορούν να συμμετέχουν σε ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης δράσεων, να δανειστούν χρήματα και να δώσουν δάνεια για επενδυτικά σχέδια, ανέφερε σήμερα, Δευτέρα, το ρωσικό υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης.
Η κυβέρνηση ενέκρινε το πρόγραμμα τον περασμένο Οκτώβριο και θα δώσει δάνεια, συνολικού ύψους 8,2 δισ. δολαρίων, μέχρι το 2018 για την υποστήριξη τοπικών επενδυτικών σχεδίων.
Για να έχει δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα, ένας διεθνής χρηματοοικονομικός οργανισμός πρέπει να ιδρύσει μια θυγατρική υπό διακυβερνητική συμφωνία με τις ρωσικές αρχές, ανέφερε το υπουργείο.
Το τραπεζικό ίδρυμα που θα υποβάλει την εν λόγω αίτηση ια πρέπει να έχει εμπειρία από τη δημόσια τοποθέτηση κινητών αξιών στη Ρωσία, και δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας τουλάχιστον 20%.
Επιπλέον, το μερίδιο της τράπεζας για δάνεια που χορηγήθηκαν σε ρωσικές εταιρείες ή επενδύθηκαν σε ρωσικά ομολογίες πρέπει να αγγίζει τουλάχιστον το 25%.
Τέλος, η τράπεζα πρέπει να έχει τουλάχιστον 1, 6 δισ. δολάρια ίδια κεφάλαια και την εμπειρία της συμμετοχής σε τουλάχιστον 10 επενδυτικά σχέδια, συνολικού ύψος 490,4 εκατ. δολαρίων τουλάχιστον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης