Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Η Ρωσία μπλοκάρει σελίδα στο Facebook από φόβο μαζικών διαδηλώσεων

FT: Η Ρωσία μπλοκάρει σελίδα στο Facebook από φόβο μαζικών διαδηλώσεων
«Παράνοια» έχει καταλάβει το Κρεμλίνο για το ενδεχόμενο λαϊκής εξέγερσης στη χώρα
Νέα επίδειξη ισχύος στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προχώρησε το Κρεμλίνο, μπλοκάροντας σελίδα στο Facebook που καλούσε τους πολίτες να διαδηλώσουν ως ένδειξη στήριξης στον ηγέτη της αντιπολίτευσης, Alexei Navalny.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα των Financial Times, την τελευταία εβδομάδα η κατάσταση στη Ρωσία είναι πολύ δραματική, μετά την κατάρρευση του ρουβλίου, η οποία έχει επιφέρει σοβαρό πλήγμα στην αξιοπιστία των πολιτών έναντι του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.
Η σελίδα στο Facebook δημιουργήθηκε μετά το αίτημα των εισαγγελέων για 10ετή φυλάκιση του Navalny έναντι αδικημάτων υπεξαίρεσης, τα οποία όμως σύμφωνα με τους επικριτές, κρύβουν πολιτικά κίνητρα.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο γενικός εισαγγελέας ζήτησε το Σάββατο να μπλοκαριστούν οι σελίδες στο Facebook που απευθύνουν κάλεσμα για μαζικές κινητοποιήσεις.
Η κίνηση αυτή αποδεικνύει την «παράνοια» του Κρεμλίνου έναντι του ενδεχομένου λαϊκής εξέγερσης στη χώρα, κατά το παράδειγμα της Αραβικής Άνοιξης, συμπεραίνει το άρθρο των FT.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης