Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σαουδική Αραβία: Αποκλείει μείωση στην παραγωγή πετρελαίου - Αισιοδοξία για τις τιμές

Σαουδική Αραβία: Αποκλείει μείωση στην παραγωγή πετρελαίου - Αισιοδοξία για τις τιμές
Την αισιοδοξία του για βελτίωση των συνθηκών στην αγορά πετρελαίου εξέφρασε ο Σαουδάραβας αξιωματούχος
Απέκλεισε το ενδεχόμενο να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου, προκειμένου να στηρίξει την τιμή του, η Σαουδική Αραβία, μετά την προτροπή του υπουργού ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων προς τις πετρελαιοπαραγωγές χώρες εκτός ΟΠΕΚ να περιορίσουν την «ανεύθυνη» παραγωγή πετρελαίου.
Σε συνέδριο που διεξήχθη σήμερα στο Άμπου Ντάμπι, ο υπουργός ενέργειας του Κατάρ, Mohammed Al Sada, υποστήριξε ότι η αλόγιστη παραγωγή πετρελαίου εκτός ΟΠΕΚ ευθύνεται για την πτώση των τιμών και επιφέρει σοβαρό πλήγμα στην αγορά, καλώντας τις εν λόγω χώρες να μειώσουν δραστικά την παραγωγή.
Ωστόσο, ο Σαουδάραβας υπουργός πετρελαίου, Ali al-Naimi, ξεκαθάρισε ότι η μεγαλύτερη πετρελαιαγωγός χώρα δεν πρόκειται να προχωρήσει σε περικοπές της παραγωγής και εκτιμά ότι οι συνθήκες στην αγορά θα βελτιωθούν.
«Αν θέλουν να περικόψουν την παραγωγή [πετρελαίου] είναι ευπρόσδεκτοι: εμείς δεν θα περικόψουμε, οπωσδήποτε η Σαουδική Αραβία δεν πρόκειται να περικόψει», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΠΕΚ, Abdalla Salem el-Badri, δήλωσε σήμερα στο Reuters πως ελπίζει ότι θα υπάρξει μία ανάκαμψη στην τιμή του πετρελαίου μέχρι το τέλος του 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης