Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα Αραβικά Εμιράτα ζητούν να περιοριστεί η αλόγιστη παραγωγή πετρελαίου

Τα Αραβικά Εμιράτα ζητούν να περιοριστεί η αλόγιστη παραγωγή πετρελαίου
Η υπερπροσφορά πετρελαίου ύψους 2 εκατ. βαρελιών ημερησίως πλήττει σοβαρά την αγορά
Να μειώσουν την «ανεύθυνη» παραγωγή πετρελαίου ζήτησε από τις πετρελαιοπαραγωγές χώρες εκτός ΟΠΕΚ ο υπουργός Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Mohammed Al Sada, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.
Η υπερπροσφορά πετρελαίου, η οποία εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 2 εκατ. βαρέλια ημερησίως, πλήττει σοβαρά την αγορά, επισήμανε ο αξιωματούχος, στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο περιθώριο συνεδρίου στο Αμπού Ντάμπι.
Ο Οργανισμός Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (ΟΠΕΚ) παράγει περίπου 30 εκατ. βαρέλια ημερησίως από τον Ιανουάριο 2013, ενώ η παγκόσμια παραγωγή κατέγραψε άνοδο άνω των 2 εκατ. δολαρίων/ημερησίως, στα 93,6 εκατ. βαρέλια, σύμφωνα με τα στοιχεία του διεθνούς πρακτορείου.
«Ζητάμε από όλους τους υπόλοιπους παραγωγούς να διακόψουν αυτή την αύξηση που βλάπτει την αγορά», υπογράμμισε ο Mohammed Al Sada.
«Εάν διακόψουν την αύξηση και εναρμονιστούν με τον ΟΠΕΚ, η παραγωγή θα σταθεροποιηθεί το 2015 και η κατάσταση θα σταθεροποιηθεί πολύ πιο σύντομα».
«Η ανεύθυνη παραγωγή εκτός ΟΠΕΚ ευθύνεται για την πτώση των τιμών. Οι συνθήκες στην αγορά θα αναμένεται να βελτιωθούν», εκτιμά ο υπουργός Ενέργειας του Κατάρ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης