Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ισλαμικό Κράτος προσφέρει υψηλά χρηματικά ποσά σε νέους Βρετανούς για να ενταχθούν στην τζιχάντ

Το Ισλαμικό Κράτος προσφέρει υψηλά χρηματικά ποσά σε νέους Βρετανούς για να ενταχθούν στην τζιχάντ
Με αντάλλαγμα υψηλά χρηματικά ποσά το Ισλαμικό Κράτος προσπαθεί να προσελκύσει νέους Βρετανούς προκειμένου να ενταχθούν στην τζιχάντ στη Συρία.
Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «The Times», ένα δίκτυο στη Βρετανία που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος προσφέρει υψηλά χρηματικά ποσά σε εφήβους και νέους της Βρετανίας για να ενταχθούν στις τάξεις των τζιχαντιστών.
Δύο ρεπόρτερ της εφημερίδας, ηλικίας 17 και 19 ετών, χρησιμοποιώντας ψεύτικα ονόματα κατόρθωσαν να εισέλθουν στο δίκτυο, που προσφέρει βοήθεια για να μπορέσουν να ταξιδέψουν οι νέοι από το Λονδίνο.
Με τη χρήση έξυπνων κινητών, κατάφεραν να ανταλλάξουν μηνύματα με μέλη του Ισλαμικού Κράτους στη Ράκα, το οχυρό τους στη Συρία, στα οποία τους δίνονταν οδηγίες για το τι χρειάζονται, όπως για παράδειγμα «χρειαζόμαστε τα πλήρη ονόματά σας και φωτογραφίες σας με τη μαντίλα.
Παράλληλα, τους έδιναν προσωπικές συμβουλές, «να μείνετε σταθερές στην απόφασή σας, να προσεύχεστε τα βράδια, να συγκεντρώσετε όσα περισσότερα χρήματα μπορείτε και να είστε σίγουρες για την απόφασή σας, διότι δεν μπορούμε να σας επιτρέψουμε να αλλάξετε ιδέες την τελευταία στιγμή, όπως έκαναν άλλες».
Οι αποκαλύψεις αυτές σχετικά με το φερόμενο δίκτυο που σχετίζεται με το Ισλαμικό Κράτος στο βρετανικό έδαφος, έρχονται μετά τον συναγερμό που έχει σημάνει στις υπηρεσίες ασφαλείας για την αυξανόμενη δραστηριότητα του ΙΚ στα κοινωνικά δίκτυα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης