Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΠΟΥ: Σε 1 εκατ. ανέρχονται οι τραυματίες στη Συρία – Εξάπλωση των ασθενειών

ΠΟΥ: Σε 1 εκατ. ανέρχονται οι τραυματίες στη Συρία – Εξάπλωση των ασθενειών
Η ιατροφαρμακευτική βοήθεια δεν φθάνει στους ασθενείς, τονίζει ο Οργανισμός
Σε 1 εκατομμύριο ανέρχονται οι τραυματίες κατά τη διάρκεια του εμφύλιου πολέμου στη Συρία, ενώ οι ασθένειες εξαπλώνονται καθώς η ιατροφαρμακευτική βοήθεια δεν φθάνει στους ασθενείς, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
Οι εμβολιασμοί έχουν υποχωρήσει από το 90% πριν από τον πόλεμο στο 52% το 2014, ενώ το μολυσμένο νερό έχει οδηγήσει στην αύξηση των περιστατικών τύφου και ηπατίτιδας.
Περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις συγκρούσεις στη Συρία, που ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 2011, με τις διαμαρτυρίες εναντίον του προέδρου της χώρας Μπασάρ αλ-Άσαντ να εξελίσσονται σε εμφύλιο πόλεμο μετά την καταστολή από τις δυνάμεις ασφαλείας.
Σε δηλώσεις της η εκπρόσωπος του Οργανισμού για τη Συρία έκανε λόγο για καταρρέον σύστημα υγείας, όπου περισσότερα από τα μισά νοσοκομεία δεν λειτουργούν, ενώ τόνισε ότι υπάρχει πρόβλημα με την προμήθεια υγειονομικού υλικού, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση Άσαντ ακόμη δεν επιτρέπει σε προμήθειες, όπως επίδεσμοι και σύριγγες, να εισέλθουν στις περιοχές που ελέγχουν οι αντάρτες μαχητές.
Παράλληλα, ανέφερε ότι φέτος υπήρξαν 6.500 περιστατικά τύφου σε όλη τη Συρία, αλλά και 4.200 περιστατικά ιλαράς, της πιο θανατηφόρας νόσου για τα παιδιά της Συρίας.
Σημειώνεται ότι χθες, Πέμπτη, ο ΟΗΕ έκανε έκκληση για περισσότερα από 8,4 δισ. δολάρια βοήθεια προκειμένου να βοηθηθούν περί τα 18 εκατομμύρια άνθρωποι σε κατάσταση ανάγκης στη Συρία και στη γύρω περιοχή το 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης