Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστρία: Κατέθεσε αγωγή κατά της γερμανικής τράπεζας BayernLB – Απαιτεί 3,5 δισ. ευρώ

Αυστρία: Κατέθεσε αγωγή κατά της γερμανικής τράπεζας BayernLB – Απαιτεί 3,5 δισ. ευρώ
Την κατηγορεί ότι απέκρυψε την κακή οικονομική κατάσταση της αυστριακής Hypo Alpe Adria
Το ποσό των 3,5 δισ. ευρώ απαιτεί από τη γερμανική τράπεζα BayernLB η αυστριακή κυβέρνηση, κατηγορώντας την ότι απέκρυψε την κακή οικονομική κατάσταση της αυστριακής τράπεζας Hypo Alpe Adria, η οποία κρατικοποιήθηκε το 2009 προκειμένου να διασωθεί από την πτώχευση.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα, Παρασκευή, ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Hans Jorg Schellling, ανέφερε ότι η αγωγή αυτή κατατέθηκε στο Εμπορικό Δικαστήριο της Βιέννης και σημείωσε ότι αποφασίστηκε μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων σχετικά με μια αποζημίωση.
Στην αγωγή η αυστριακή κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι η βαυαρική τράπεζα δεν ενημέρωσε για τις πραγματικές κεφαλαιακές ανάγκες της Hypo, η οποία κρατικοποιήθηκε το 2009 λόγω της κρίσης, με το αυστριακό κράτος να έχει διαθέσει για αυτήν 5,5 δισ. ευρώ.
Την στιγμή της εθνικοποίησης, η BayernLB διατηρούσε το 67% της Hypo, μια εξαγορά που πραγματοποιήθηκε το 2007 και απέβη τελικώς καταστροφική για τη δημόσια τράπεζα, που κρατικοποιήθηκε εν μέρει από το γερμανικό κράτος.
Η Hypo Alpe Adria ήταν έτοιμη να κηρύξει πτώχευση εξαιτίας των υπερβολικά πολλών «κόκκινων δανείων», κυρίως στα Βαλκάνια, πέραν των πολυάριθμων οικονομικών παρατυπιών που οδήγησαν στη φυλακή αρκετά από τα παλιά διευθυντικά της στελέχη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης