Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Ο Davutoglu ανακοίνωσε τα κυβερνητικά σχέδια για την ενίσχυση της οικονομίας

Τουρκία: Ο Davutoglu ανακοίνωσε τα κυβερνητικά σχέδια για την ενίσχυση της οικονομίας
Μέτρα ενίσχυσης όλων των κλάδων και οικονομικών στοιχείων της χώρας, παρουσίασε ο Τούρκος πρωθυπουργός
Την ανακοίνωση ενός πακέτου οκτώ βημάτων για την οικονομική αναδιάρθρωση της χώρας και για μια βιώσιμη ανάπτυξη, ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ahmet Davutoglu.
Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Τύπου, ο Davutoglu, αναφέρθηκε σε 425 μέτρα, με τα οποία η κυβέρνηση της Τουρκίας ελπίζει πως θα ωθήσει σε ενίσχυση το τουρκικό ΑΕΠ, στα 2 τρισ. δολάρια, μέσα στην επόμενη δεκαετία.
Τα μέτρα περιλαμβάνουν την αύξηση της εγχώριας αποταμίευσης, την εξάλειψη της άγραφης οικονομίας, την εδραίωση της Κωνσταντινούπολης ως παγκόσμιο χρηματοοικονομικό κέντρο, την περικοπή των ανώφελων δημόσιων δαπανών, τον εξορθολογισμό των εσόδων, καθώς και τη βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος, των μακροοικονομικών δεδομένων και την αποτελεσματικότητα της παραγωγής.
Ουσιαστικά η κυβέρνηση επιχειρεί να ενίσχυση την ταχύτητα της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας, η οποία μέσα σε τρία χρόνια έπεσε από περίπου 9% σε περίπου 3%.
Σημειώνεται ότι η χώρα αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις λόγω της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής αναταραχής, από την οικονομική κατάσταση στη Ρωσία – κύριος εμπορικός εταίρος της Ρωσίας, αλλά και ένα ευρύτερο κλίμα ρευστοποίησης στις αγορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης