Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nordea Bank: Δεν αντιμετωπίζουμε μεγάλες δυσκολίες στη Ρωσία – Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση

Nordea Bank: Δεν αντιμετωπίζουμε μεγάλες δυσκολίες στη Ρωσία – Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση
Η συναλλαγματική ισοτιμία φαίνεται να ευνοεί την σκανδιναβική τράπεζα
Η ποιότητα του ενεργητικού της ρωσικής θυγατρικής της δεν έχει υποστεί πλήγμα από την οικονομική κατάσταση της Ρωσίας, που θυμίζει μέρες 1998, δήλωσε η Nordea Bank.
«Οι πελάτες μας έχουν παραμείνει σχετικά ανεπηρέαστοι από τις αναταραχές στη Ρωσία, καθώς δεν χρηματοδοτούμε τις ρωσικές επιχειρήσεις τους», ανέφερε στο Bloomberg, ο επικεφαλής των επενδυτικών σχέσεων της Nordea, Rodney Alfven.
«Σαφώς, για να λέμε και τα αληθή, δεν είναι μια καλή περίοδος στη Ρωσία, ωστόσο έχουμε καλή ποιότητα ενεργητικού στην ρωσική αγορά και δεν έχουμε πρόβλημα με επισφαλή δάνεια», συμπλήρωσε ο επικεφαλής.
Σημειώνεται πως το 80% του συνολικού δανεισμού και των καταθέσεων της Nordea στην Ρωσία είναι σε δολάρια και ευρώ, γεγονός που τις προσφέρει τοίχος ασφαλείας έναντι της πτώσης του ρουβλίου.
Πάντως, νωρίτερα μέσα στον μήνα, ο Casper von Koskull, ανώτερο στέλεχος της Nordea, είχε αναφέρει πως οι κυρώσεις της δύσης ενάντια στη Ρωσία έχουν ωφελήσει την ίδια, καθώς έχει ενισχύσει την κερδοφορία της, λόγω της συναλλαγματικής ισοτιμίας.
Ο Alfven σημείωσε, επίσης, πως «δεν έχουν δει αναλήψεις τραπεζικών καταθέσεων, καθώς οι πελάτες της Nordea στη Ρωσία είναι κυρίως μεγάλες εταιρείες».
Ωστόσο, τόνισε ότι «η κατάσταση είναι σοβαρή και την παρακολουθούμε πολύ στενά και σε συνεργασία με τους πελάτες μας στη χώρα», καθώς απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή και ετοιμότητα για δράση, ώστε «η πραγματικότητα να είναι διαχειρίσιμη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης