Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη 25% για το ρούβλι σε δύο ημέρες, μετά το «παράθυρο» άρσης των κυρώσεων από τις ΗΠΑ

Κέρδη 25% για το ρούβλι σε δύο ημέρες, μετά το «παράθυρο» άρσης των κυρώσεων από τις ΗΠΑ
Νέο ράλι και στο Χρηματιστήριο της Μόσχας
Ανάσες παίρνει η Ρωσία μετά το νέο ριμπάουντ που καταγράφουν τόσο το ρούβλι όσο και το Χρηματιστήριο της Μόσχας.
Πριν το διάγγελμα του ρώσου προέδρου, Vladimir Putin, οι ΗΠΑ αξιολογούν θετικά τις τελευταίες κινήσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία, αφήνοντας ανοιχτό παράθυρο για άρση των κυρώσεων που έχουν επιβάλει στη Μόσχα.
Για πρώτη φορά εδώ και καιρό, η Ρωσία θα μπορούσε να καταγράψει δύο συνεχείς ημέρες «ανακωχής» στις αγορές, με το φρένο που μπήκε στο πτωτικό σπιράλ των προηγούμενων ημερών να οδηγεί τους επενδυτές να λαμβάνουν θέσεις τόσο στο νόμισμα όσο και στο Χρηματιστήριο της Μόσχας.
Στη σημερινή ατζέντα περιλαμβάνεται και το διάγγελμα του ρώσου προέδρου εν όψει της λήξης του έτους, μια ομιλία που θα λάβει χώρα μετά το «νεύμα» τις τελευταίες ώρες από τις ΗΠΑ.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, John Kerry, εξήρε τις εποικοδομητικές κινήσεις που έγιναν τις τελευταίες ημέρες από τη Ρωσία σε σχέση το ουκρανικό ζήτημα, πριν προσθέσει ότι οι κυρώσεις θα μπορούσαν να αρθούν «μέσα σε λίγες εβδομάδες ή ημέρες», κάτι που «θα εξαρτηθεί από τις επιλογές που θα λάβει ο πρόεδρος Putin».
Με την ελπίδα μιας άρσης των κυρώσεων που έχουν επιβαρύνει σημαντικά τη ρωσική οικονομία τους τελευταίους μήνες, έρχεται να προστεθεί και η ανοδική κίνηση στην τιμή του πετρελαίου Brent, η οποία ανακτά τα επίπεδα των 60 δολαρίων το βαρέλι.

Κέρδη 25% για το ρούβλι

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι κέρδη έως 4% για το ρούβλι.
Το ρωσικό νόμισμα συνεχίζει και σήμερα να ενισχύεται, με την ισοτιμία του με το δολάριο να υποχωρεί στα 60 ρούβλια.
Σημειώνεται ότι την περασμένη Τρίτη, όταν το ρούβλι έφθασε να «βυθίζεται» έως και 25%, η ισοτιμία του με το δολάριο διαμορφωνόταν στα 80 ρούβλια και με το ευρώ στα 100 ρούβλια.
Από τότε έχει ανακτήσει περί το 25% της αξίας τους.
Παράλληλα με το ρούβλι, ράλι καταγράφεται και στο Χρηματιστήριο της Μόσχας.
Ο δείκτης RTS, που κυριαρχείται από δολάρια, περί τις 11 π.μ. καταγράφει κέρδη άνω του 7% και συγκεκριμένα 7,05%, διαμορφούμενος στις 768,89 μονάδες.
Με αυτό το ριμπάουντ, η πτώση που καταγράφει μέχρι τώρα φέτος υποχωρούν στο 50%.
Παράλληλα, βελτίωση καταγράφεται και στα ρωσικά ομόλογα, με το επιτόκιο στο 10ετές ομόλογο να υποχωρεί στο 16%, όταν τις τελευταίες ημέρες είχε ξεπεράσει το 19%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης