Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σιέρα Λεόνε: Έρευνες από σπίτι σε σπίτι για τον εντοπισμό ασθενών με Ebola

Σιέρα Λεόνε: Έρευνες από σπίτι σε σπίτι για τον εντοπισμό ασθενών με Ebola
Ενώ η κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί στις γειτονικές χώρες Γουινέα και Λιβερία, στη Σιέρα Λεόνε καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων
Ομάδες επιτήρησης για τον ιό Ebola και τοπικοί άρχοντες ξεκινούν έρευνες από σπίτι σε σπίτι σε γειτονιές και περιοχές κοντά στην πρωτεύουσα της Σιέρα Λεόνε, προκειμένου να εντοπίσουν αρρώστους που έχουν νοσήσει από τον ιό.
Ο πρόεδρος της χώρας ανακοίνωσε σήμερα την επιχείρηση αυτή, καθώς ενώ στις γειτονικές χώρες Γουινέα και Λιβερία η κατάσταση είτε έχει σταθεροποιηθεί είτε μειώνονται τα περιστατικά, στη Σιέρα Λεόνε αντιθέτως καταγράφεται αύξησή τους, κυρίως στις δυτικές περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Φριτάουν και των περιχώρων της.
Η επιχείρηση αυτή θα διαρκέσει 14 ημέρες, με τον πρόεδρο Κορόμα να υπόσχεται ότι θα ελεγχθεί κάθε σπίτι για τον εντοπισμό αρρώστων.
Παράλληλα, προέτρεψε τους θρησκευτικούς ηγέτες, πολιτικούς, αλλά και ομάδες γυναικών και νέων να ενημερώνουν σχετικά με τον ιό τις κοινότητές τους και να τους ενθαρρύνουν να αναζητήσουν θεραπεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης