Τελευταία Νέα
Διεθνή

T. Clark (Emirates Airlines): Πιθανή η υποχώρηση του πετρελαίου στα 30 δολ. ανά βαρέλι

T. Clark (Emirates Airlines): Πιθανή η υποχώρηση του πετρελαίου στα 30 δολ. ανά βαρέλι
Η ρεαλιστική τιμή για το πετρέλαιο είναι τα 70 δολάρια το βαρέλι, σημείωσε ο επικεφαλής της αεροπορικής εταιρείας
Έτοιμη να καρπωθεί τα οφέλη από τις χαμηλότερες τιμές πετρελαίου είναι η αεροπορική βιομηχανία, καθώς θα μπορούσε να βρεθεί ακόμη και στα 30 δολάρια το βαρέλι, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Emirates Airlines, Tim Clark.
«Πάντα εκτιμούσα ότι θα πάει στα 30 δολάρια ξανά, όμως μένει να το δούμε», ανέφερε σε συνέντευξή του στο CNBC ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Emirates, προσθέτοντας ότι η ρεαλιστική τιμή για το πετρέλαιο είναι τα 70 δολάρια το βαρέλι και ότι δεν θα έπρεπε ποτέ να υπερβεί αυτήν την τιμή.
Παράλληλα, σημείωσε ότι οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου, παρά τη μεταβλητότητα σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, μπορεί να φέρει πίσω την εμπιστοσύνη και τις επενδύσεις στην αεροπορική βιομηχανία μακροπρόθεσμα.
Τον Νοέμβριο, σημειωτέον, η Emirates με έδρα στο Ντουμπάι, ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 514 δισ. δολ., ενισχυμένα κατά 8% έναντι του αντίστοιχου διαστήματος.
Από τα έσοδα 12 δισ. δολ., οι τιμές των καυσίμων αντικατοπτρίζουν το 38% του λειτουργικού κόστους.
Όπως σημείωσε ο επικεφαλής της Emirates, αν οι τιμές των καυσίμων υποχωρήσουν στα 50 ή και παρακάτω, τότε θα καταγραφεί αύξηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, σημειώνοντας ότι όλα εξαρτώνται από το πόσο θα κρατήσει αυτό.
Υπενθυμίζεται ότι η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών αναθεώρησε τις εκτιμήσεις της για το 2015, προβλέποντας ότι οι αεροπορικές θα παρουσιάσουν καθαρά κέρδη 25 δισ. δολαριών, έναντι 19,9 δισ. δολ. πέρυσι.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης