Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Αντιμέτωπη με το πρώτο τεστ η κυβέρνηση Σαμαρά – Κίνδυνος πολιτικού χάους

Reuters: Αντιμέτωπη με το πρώτο τεστ η κυβέρνηση Σαμαρά – Κίνδυνος πολιτικού χάους
Αν δεν εκλεγεί ΠτΔ, η χώρα θα οδηγηθεί σε μια νέα περίοδο πολιτικού χάους, τονίζεται στο δημοσίευμα
Η Ελλάδα συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των διεθνών μέσων ενημέρωσης εν όψει της σημερινής πρώτης ψηφοφορίας για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας.
Σε σημερινό δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters τονίζει ότι σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έρχεται αντιμέτωπος με το πρώτο κρίσιμο τεστ της προεδρικής εκλογής, η οποία θα καθορίσει αν η χώρα θα αναγκαστεί να προσφύγει σε πρόωρες εθνικές εκλογές και νέα περίοδο πολιτικού χάους.
Όπως σημειώνεται, είναι σχεδόν βέβαιη η αποτυχία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας στην πρώτη ψηφοφορία, καθώς απαιτούνται 200 βουλευτές, όταν η κυβερνητική συμμαχία διαθέτει 155 βουλευτές.
Υποστήριξη από λιγότερους από 160 βουλευτές, σημειώνεται, θα θεωρηθεί «χτύπημα» για την κυβέρνηση, ενώ αν επιτευχθεί η υποστήριξη 170 βουλευτών και παραπάνω θα θεωρηθεί ότι ο πρωθυπουργός Σαμαράς θα μπορούσε να βρει τις απαραίτητες ψήφους για την Τρίτη και τελική ψηφοφορία στις 29 Δεκεμβρίου.
Αποτυχία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας θα οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές, τις οποίες σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις θα κερδίσει πιθανώς ο ΣΥΡΙΖΑ, που όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, υπόσχεται να σκίσει το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης.
Φόβοι για ένα νέο κεφάλαιο παρατεταμένης πολιτικής αβεβαιότητας, σημειώνεται στο άρθρο, έχουν οδηγήσει σε πτώση των μετοχών στο ελληνικό χρηματιστήριο, ενώ έχει επιδεινωθεί και το κλίμα για τα ελληνικά ομόλογα μετά και την ανακοίνωση από τον πρωθυπουργό Σαμαρά της επίσπευσης της προεδρικής εκλογής.
Παράλληλα, στο άρθρο αναφέρονται οι προειδοποιήσεις του πρωθυπουργού για μια «καταστροφική» επιστροφή της Ελλάδας την περίοδο που κινδύνευε να βρεθεί εκτός της Ευρωζώνης, αλλά και οι εκκλήσεις για ενότητα, ώστε να διαφυλαχθεί ό,τι έχει επιτευχθεί μέχρι τώρα με τις αιματηρές θυσίες των τελευταίων ετών και να οδηγηθεί η χώρα ασφαλής στην έξοδο από την κρίση.
Τονίζεται τέλος η μάχη μεταξύ των δύο πλευρών για να κερδίσουν τις ψήφους των ανεξάρτητων βουλευτών, οι οποίες θα κρίνουν και το αποτέλεσμα της προεδρικής εκλογής, ενώ υπογραμμίζεται ότι ο έλληνας πρωθυπουργός θα χρειαστεί την υποστήριξη λίγων βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Δημοκρατικής Αριστεράς, ώστε να κερδίσει τον τελευταίο γύρο, αν και τα δύο κόμματα έχουν δηλώσει ότι δεν ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης