Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πετρέλαιο και Ρωσία ωθούν χαμηλότερα τις ευρωαγορές – «Κλειδί» η συνεδρίαση της FED

Πετρέλαιο και Ρωσία ωθούν χαμηλότερα τις ευρωαγορές – «Κλειδί» η συνεδρίαση της FED
Στις κινήσεις της ρωσικής κυβέρνησης για τη στήριξη του ρουβλίου επικεντρώνουν την προσοχή τους οι επενδυτές
Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων στη συνεδρίαση της Τετάρτης, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στο πετρέλαιο, αλλά και στους κλυδωνισμούς στη Ρωσία, μετά τη δραματική διολίσθηση του νομίσματός της, ρουβλίου.
Πέραν, όμως, αυτών των δύο στοιχειών, «κλειδί» για την πορεία των αγορών θα αποτελέσει και η συνεδρίαση της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ, FED, η οποία θα ανακοινώσει σήμερα τις νέες οικονομικές προβλέψεις της.
Στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών, ωστόσο, είναι οι οικονομικοί κλυδωνισμοί στη Ρωσία, με τις παγκόσμιες αγορές να παρακολουθούν τις κινήσεις που θα κάνει η κυβέρνηση της χώρας προκειμένου να βάλει φρένο στη διολίσθηση του ρουβλίου, μετά την απόφαση της κεντρικής τράπεζας να αυξήσει το βασικό επιτόκιο στο 17% από 10,5% προηγουμένως.
Σήμερα, μάλιστα, το υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι έχει αρχίσει να πωλεί αποθέματα ξένων νομισμάτων.
Αναλυτές εκτιμούν ότι οι αρχές της Ρωσίας ενδεχομένως να αναγκαστούν να επιβάλλουν ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων.
Στα της συνεδρίασης, περί τις 10:50 π.μ., ο δείκτης Dax στη Φρανκφούρτη καταγράφει απώλειες 0,83%, διαμορφούμενος στις 9.484,81 μονάδες.
Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο υποχωρεί κατά 0,72%, στις 6.286,10 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι σημειώνει πτώση 0,65%, στις 4.066,55 μονάδες.
Στις αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, ο δείκτης IBEX 35 στη Μαδρίτη καταγράφει πτώση 0,74%, στις 10.007,60 μονάδες και ο FTSE MIB υποχωρεί κατά 0,68%, στις 18.543,40 μονάδες.
Τέλος, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 υποχωρεί κατά 0,52%, στις 327,16 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης