Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Επιβραδύνθηκε η πτώση στην παραγωγή του ιδιωτικού τομέα τον Δεκέμβριο - Στο 49,1 ο σύνθετος PMI

tags :
Γαλλία: Επιβραδύνθηκε η πτώση στην παραγωγή του ιδιωτικού τομέα τον Δεκέμβριο - Στο 49,1 ο σύνθετος PMI
Σε υψηλό τεσσάρων μηνών ο PMI υπηρεσιών τον Δεκέμβριο, αλλά σε χαμηλό τεσσάρων μηνών ο μεταποιητικός
Επιβράδυνσης της πτώσης στην παραγωγή του ιδιωτικού τομέα στη Γαλλία καταγράφηκε τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη, η Markit, με τον σύνθετο δείκτη ΡΜΙ να διαμορφώνεται σε υψηλό τεσσάρων μηνών, ωστόσο παραμένει ακόμη κάτω από τις 50 μονάδες, το όριο μεταξύ ανάπτυξης και συρρίκνωσης.
Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης ΡΜΙ διαμορφώθηκε στις 49,1 μονάδες τον Δεκέμβριο.
Όσον αφορά τους επιμέρους δείκτες, ο ΡΜΙ υπηρεσιών κατέγραψε επίσης υψηλό τεσσάρων μηνών στις 49,8 μονάδες, ενώ αντιθέτως σε χαμηλό τεσσάρων μηνών διαμορφώθηκε ο μεταποιητικός ΡΜΙ (47,9 μονάδες).
Σύμφωνα με τον οικονομολόγο της Markit, Τζακ Κένεντι, «ο ιδιωτικός τομέας της γαλλικής οικονομίας παρέμεινε σε επίπεδα συρρίκνωσης τον τελευταίο μήνα του 2014, στα οποία εισήλθε από τον Μάιο του ιδίου έτους».
Ωστόσο, σημειώνει, το ποσοστό πτώσης στην παραγωγή επιβραδύνθηκε, καθώς ο τομέας των υπηρεσιών οδεύει προς τη σταθεροποίηση.
Οι επιχειρήσεις του τομέα υπηρεσιών κατέγραψαν ελαφρά άνοδο στις νέες δραστηριότητές τους για πρώτη φορά σε τέσσερις μήνες, ενώ και οι προσδοκίες για περαιτέρω κέρδη τους επόμενους μήνες ενισχύουν την αισιοδοξία τους σχετικά με τις προοπτικές του επόμενου έτους.
Όπως σημειώνεται, ανησυχητική παραμένει η επίδοση του μεταποιητικού τομέα, καθώς η παραγωγή υποχώρησε με οξύτερο ρυθμό εν μέσω αναφορών για συνεχή αδυναμία της ζήτησης και αυξημένες ανταγωνιστικές πιέσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης