Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπέρ της επανέναρξης των συνομιλιών για τον South Stream η Angela Merkel

Υπέρ της επανέναρξης των συνομιλιών για τον South Stream η Angela Merkel
Συνάντηση με το Βούλγαρο Πρωθυπουργό
Υπέρ της επανέναρξης των συνομιλιών για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου South Stream τάχθηκε η Καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel.
Ειδικότερα, κατόπιν της συνάντησης με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό Β. Borisov, η Γερμανίδα Καγκελάριος σημείωσε πως «πρέπει να εξετάσουμε όλα τα νομικά ζητήματα γύρω από το σχέδιο South Stream και κατόπιν να τα χρησιμοποιήσουμε προκειμένου να προωθήσουμε τις συζητήσεις με τη Ρωσία» .
Όπως εξήγησε, έχουν συμφωνηθεί πολλά συμβόλαια και είναι σημαντικό και για τις δύο πλευρές να παραμείνουν αξιόπιστοι εταίροι.
Από την πλευρά του, ο B. Borisov επισήμανε ότι μετά τη συνάντησή του με τη Μέρκελ είναι πεπεισμένος ότι τα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν και ελπίζει να λάβει διευκρινίσεις από τις Βρυξέλλες για τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τον αγωγό.
«Πιστεύουμε ότι οι Ρώσοι και οι Βούλγαροι εταίροι πρέπει να συνεχίσουν σε νόμιμη βάση, ειδάλλως θα παραβιάζαμε τη σύμβαση, που υπογράφθηκε με τη Βουλγαρία μάλλον, παρά με την Ε.Ε. ως εταίρο το 2006» πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης