Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τριγμοί στο ευρώ λόγω Ελλάδας – Διολισθαίνει έναντι δολαρίου και γεν

Τριγμοί στο ευρώ λόγω Ελλάδας – Διολισθαίνει έναντι δολαρίου και γεν
Η απροσδόκητη απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να επισπεύσει την προεδρική εκλογή επιδρά αρνητικά το ευρώ
Υπό ευρεία πτωτική πίεση παρέμεινε και σήμερα, Δευτέρα, το ευρώ, καθώς η αυξανόμενη ανησυχία για πιθανή πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα συνέχισε να περιορίζει τη ζήτηση για το ευρωπαϊκό νόμισμα.
Η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου έφθασε μέχρι και το 1,2419 δολ. κατά τη διάρκεια της πρωινής διαπραγμάτευσης, στο χαμηλότερο επίπεδο έναντι της Παρασκευής.
Το ευρώ έχει επηρεαστεί τα μέγιστα από την απροσδόκητη απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να επισπεύσει την προεδρική εκλογή, μια διαδικασία που ξεκινά αυτή την εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου, ενώ αυξάνει την πιθανότητα προκήρυξης πρόωρων εκλογών σε περίπτωση που δεν συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των 180 βουλευτών στην τρίτη ψηφοφορία, στις 29 Δεκεμβρίου.
Το ευρώ υποχώρησε και έναντι του γεν και συγκεκριμένα κατά 0,45%, στα 147,32 γεν.
Πέραν των ανωτέρω, πιέσεις ασκούν στην αγορά και οι ανησυχίες σχετικά με τον οικονομικό αντίκτυπο από τη συνεχή διολίσθηση της τιμής του πετρελαίου και των επιπτώσεών της στις ενεργειακές επιχειρήσεις.
Παράλληλα, οι επενδυτές είναι επιφυλακτικοί σχετικά και με την επικείμενη συνεδρίαση της αμερικανικής ομοσπονδιακής τράπεζας, FED, καθώς οι εκτιμήσεις σχετικά με τις προοπτικές αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων το 2015 έχουν τροφοδοτήσει τις προσδοκίες ότι η FED θα μπορούσε να προχωρήσει σε γρηγορότερη αναπροσαρμογή των επιτοκίων.
Εν τω μεταξύ, το ευρώ διολίσθησε και έναντι της στερλίνας, υποχωρώντας κατά 0,23%, στο 0,7910.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης