Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bundesbank: Στήριξη «έκπληξη» στον Draghi - Ομόφωνη η δέσμευση για νέα μέτρα

Bundesbank: Στήριξη «έκπληξη» στον Draghi - Ομόφωνη η δέσμευση για νέα μέτρα
Η Bundesbank επιβεβαίωσε ότι έχει ληφθεί ομόφωνη απόφαση για τη λήψη νέων μέτρων στήριξης της ευρωζώνης, εφόσον κριθεί απαραίτητο
Σε μια κίνηση πρωτοφανούς στήριξης προς τον διοικητής της ΕΚΤ, Mario Draghi προχώρησε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Γερμανίας (Bundesbank).
Η Bundesbank επιβεβαίωσε τη θέση της ΕΚΤ ότι έχει ληφθεί ομόφωνη απόφαση για τη λήψη νέων μέτρων στήριξης της ευρωζώνης, εφόσον κριθεί απαραίτητο για την ενίσχυση της οικονομίας.
Στη μηνιαία της έκθεση η Bundesbank έμεινε προηλωμένη στη γλώσσα που χρησιμοποίησε ο Draghi στη συνέντευξη τύπου του Δεκεμβρίου, όπως σχολιάζει το Reuters.
Ωστόσο η Bundesbank αποφεύγει να ταχθεί υπέρ της ποσοτικής χαλάρωσης και τις αγοράς κρατικών ομολόγων.
Ωστόσο η ρητορική είναι σημαντική, καθώς ο επικεφαλής της Bundesbank, Jens Weidmann, έχει υπάρξει ιδιαίτερα διστακτικός στη συζήτηση για την ποσοτική χαλάρωση, την οποία οι αναλυτές αναμένουν στις αρχές του 2015.
Σύμφωνα με την Bundesbank, οι καθοδικοί κίνδυνοι για την οικονομία της ευρωζώνης παραμένουν, γεγονός που ενδεχομένως να επηρεάσει τον σκοπό, τον ρυθμό και τη σύνθεση των μέτρων της ΕΚΤ, απηχώντας τη θέση της κεντρικής τράπεζας.
Επίσης η Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Γερμανίας τόνισε ότι θα προχωρήσει σε υποβάθμιση των εκτιμήσεων για τον πληθωρισμό του 2015, αν συνεχιστεί η πτώση στις τιμές του πετρελαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης