Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Βέλγοι κατεβαίνουν στους δρόμους, διαδηλώνοντας κατά της λιτότητας

tags :
Οι Βέλγοι κατεβαίνουν στους δρόμους, διαδηλώνοντας κατά της λιτότητας
Γενική 24ωρη απεργία έχει προκηρυχτεί για σήμερα στο Βέλγιο
Κατά των μέτρων λιτότητας που προωθεί η κυβέρνηση απεργούν οι Βέλγοι πολίτες σήμερα, Δευτέρα, με την 24ωρη γενική απεργία να αποτελεί την κορύφωση μιας σειράς άλλων μικρότερων εμβέλειας απεργιών.
Ειδικότερα, οι πολίτες διαμαρτύρονται για το πρόγραμμα για περικοπή δαπανών και εξοικονόμηση πόρων, ύψους 11 δισ. ευρώ, το οποίο ανακοινώθηκε από τη νέα κυβέρνηση υπό τον φιλελεύθερο Charles Michel.
Προβλήματα έχουν αντιμετωπίσει έως τώρα, τα αεροδρόμια, με 600 πτήσεις να ακυρώνονται ήδη από αργά χθες, Κυριακή, το βράδυ, οι σιδηρόδρομοι, αλλά και γενικότερα οι μεταφορές, με το χειρόφρενο να έχει κατέβει στα αστικά μέσα.
Επιπλέον, ένα συνδικάτο οδηγών φορτηγών απείλησε να αποκλείσει τους αυτοκινητοδρόμους από σήμερα το πρωί.
Τα σχολεία, οι παιδικοί σταθμοί, οι φυλακές, οι δημόσιες υπηρεσίες, αλλά και τα νοσοκομεία, όπου γίνονται δεκτά μόνον επείγοντα περιστατικά, συμμετέχουν επίσης στην απεργία, που οργανώθηκε από τα τρία μεγάλα συνδικάτα, το FGTB (σοσιαλιστικό), το CSC (χριστιανικό) και το CGSLB (φιλελεύθερο).
Η Συνδικαλιστική Ένωση Δικαστών (ASM) συμμετέχει κι αυτή στην κινητοποίηση καταγγέλλοντας πως «τίθενται σε κίνδυνο οι δημόσιες υπηρεσίες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης