Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σίδνεϊ: Έληξε η ομηρία στο καφέ - Δύο νεκροί και τρεις τραυματίες μετά από αστυνομική επιχείρηση

Σίδνεϊ: Έληξε η ομηρία στο καφέ - Δύο νεκροί και τρεις τραυματίες μετά από αστυνομική επιχείρηση
Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, ο δράστης είναι Ιρανός μετανάστης, γνωστός στις αρχές
(upd2) Δύο νεκροί, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και ο δράστης, και τρεις τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός της ομηρίας σε καφέ του Σίδνεϊ.
Ειδικότερα η αστυνομία προχώρησε σε επιχείρηση απελευθέρωσης των 30 εργαζομένων και πελατών μετά από 16 ώρες ομηρίας στο κατειλημμένο καφέ.
Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησς ακούστηκαν ήχοι πολλαπλών πυροβολισμών στην περιοχή, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν δύο νεκροί και τρεις τουλάχιστον τραυματίες.
«Η ομηρία έλαβε τέλος», ανακοίνωσε η αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας.
Τραυματιοφορείς με εξοπλισμό έφτασαν στο σημείο αμέσως μετά τους ήχους των πυροβολισμών.
Η τοπική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι έχει γίνει χρήση πραγματικών πυρών, χωρίς να διευκρινιστεί εάν αυτό αφορά μόνον τους αστυνομικούς ή και τον δράστη.
Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, ο δράστης είναι Ιρανός μετανάστης, γνωστός στις αρχές.
Λίγα λεπτά πριν την έφοδο της αστυνομίας, πέντε ακόμη όμηροι είχαν απομακρυνθεί ασφαλώς από την καφετέρια.
Πριν από αρκετές ώρες, άλλοι πέντε όμηροι είχαν εγκαταλείψει τον χώρο, χωρίς να έχει γίνει γνωστό εάν δραπέτευσαν ή αφέθηκαν ελεύθεροι από τον απαγωγέα.
Ο τελευταίος κρατούσε δεκάδες ομήρους από το πρωί της Δευτέρας.
Σημειώνεται ότι οι αστυνομικές αρχές της χώρας εκτιμούσαν ότι πρόκειται για δράση τζιχαντιστών και αντιμετώπισαν την κατάσταση με βάση το πρωτόκολλο για τις τρομοκρατικές επιθέσεις.
Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι πίσω από την επίθεση βρίσκονται πολιτικά κίνητρα, ωστόσο τίποτα δεν είναι σίγουρο ως τώρα.
Νωρίτερα ο πρωθυπουργός της χώρας, Tony Abbot, σχολίασε πως δεν μπορεί να σκεφτεί μια κατάσταση πιο «αγχωτική ή τρομακτική» από αυτή στην οποία βρίσκονται οι πολίτες, που τελούν υπό ομηρεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Guardian, ο ένοπλος (ή οι ένοπλοι), έχει επικοινωνήσει με τηλεοπτικούς σταθμούς και έχει απαιτήσει δύο πράγματα: την συνομιλία με την Αυστραλό πρωθυπουργό και μια σημαία της Isis.

(Πρώτη Ενημέρωση: Δευτέρα 15/12/2014 09:00)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης