Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βραζιλία: Διώξεις σε 36 υπόπτους για παράνομες συναλλαγές με αξιωματούχους της Petrobras

Βραζιλία: Διώξεις σε 36 υπόπτους για παράνομες συναλλαγές με αξιωματούχους της Petrobras
Οι ύποπτοι κατηγορούνται για διαφθορά και δωροδοκίες
Διώξεις σε 36 υπόπτους άσκησε η εισαγγελία της Βραζιλίας, έπειτα από μια έρευνα υπόθεσης διαφθοράς, σύμφωνα με την οποία κατασκευαστικές εταιρείες προέβαιναν σε δωροδοκία δημοσίων υπαλλήλων και αξιωματούχων του κρατικού ενεργειακού κολοσσού Petrobras.
Με στόχο την υπογραφή ευμενών συμβάσεων, 23 στελέχη από τις έξι μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες στη Βραζιλία: Camargo Corrêa, Engevix, Galvão Engenharia, Mendes junior, OAS και UTC Engenharia, κατηγορούνται για δωροδοκία.
Κατηγορούνται για παράνομη δοσοληψία και δύο πρώην ανωτέρα στελέχη της ίδιας της Petrobras, ενώ κατηγορίες μικρότερου βαθμού αποδόθηκαν και σε άλλους εμπλεκόμενους.
Οι αρχές επιχειρούν να ανακτήσουν 1 δισ. ρεάλ, ενώ έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο ενός συμβιβασμού εξωδικαστικά, κάτι που οι δικηγόροι της εταιρείας πρότειναν στους εισαγγελείς στα μέσα Νοεμβρίου.
«[Εμείς] θα απορρίψουμε και απορρίπτουμε κάθε προσπάθεια από τις εταιρείες για να προστατεύσουν τον εαυτό τους συλλογικά» δήλωσε ο εισαγγελέας Dallagnol σε τηλεοπτική συνέντευξη Τύπου.
Οι κατηγορίες, που απαγγέλθηκαν, περιλαμβάνουν διαφθορά, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και του οργανωμένου εγκλήματος, και, σε περίπτωση καταδίκης, φέρνουν αυστηρές ποινές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης