Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βloomberg: Στο 93% η πιθανότητα χρεοκοπίας της Βενεζουέλας - Στα… ύψη τα CDS

Βloomberg: Στο 93% η πιθανότητα χρεοκοπίας της Βενεζουέλας - Στα… ύψη τα CDS
Σε χαμηλό 16 ετών η τιμή των ομολόγων
Στο 93% εκτινάσσονται οι πιθανότητες χρεοκοπίας της Βενεζουέλας, καθιστώντας τη λατινοαμερικανική χώρα ως τη νούμερο 1 υποψήφια χώρα προς… κατάρρευση!
Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, η Βενεζουέλα φλερτάρει έντονα με τη χρεοκοπία, καθώς οι τιμές των ομολόγων έχουν κατακρημνιστεί σε χαμηλό 16 ετών, με τα ομόλογα λήξεως το 2027 να υποχωρούν στα 43,58 cents το δολάριο.
Την ίδια στιγμή, η τιμή των 5ετών CDS έχει σκαρφαλώσει στο επίπεδο των 3.776 μονάδων, καθιστώντας τη Βενεζουέλα ως την πρώτη επιλαχούσα χώρα προς χρεοκοπία!
Αξίζει να σημειωθεί πως τα CDS της Βενεζουέλας έχουν υπερδιπλασιαστεί από τον Ιούνιο έως σήμερα, ακολουθώντας κατά πόδας τη ραγδαία υποτίμηση του αργού.
Το πετρέλαιο αποτελεί το 96% των συνολικών εξαγωγών της χώρας, συνεισφέροντας το 48% των κρατικών εσόδων.
Την ίδια στιγμή, το εθνικό νόμισμα (bolivar) έχει υποτιμηθεί στη «μαύρη αγορά» κατά -120% τους τελευταίους 4 μήνες, καθώς έχει εκτιναχθεί στα 178 bolivar/δολάριο.
Ας σημειωθεί πως η κυβέρνηση της Βενεζουέλας έχει αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να ανακοπεί η κατρακύλα του πετρελαίου, η οποία επηρεάζει δυσμενώς τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.
Εκτός των άλλων προβλημάτων, η κυβέρνηση του Καράκας καλείται να αντιμετωπίσει και τα χαμηλά αποθέματα ξένου συναλλάγματος, τα οποία έχουν υποχωρήσει σε χαμηλό 10 ετών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης