Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Απαραίτητη η οικονομική στήριξη της δύσης, αλλιώς χρεοκοπία

Ουκρανία: Απαραίτητη η οικονομική στήριξη της δύσης, αλλιώς χρεοκοπία
Την Ρωσία κατηγόρησε ο Ουκρανός πρωθυπουργός, Yatseniuk, για τα δεινά της χώρας του 
Επιπλέον 15 δισ. δολάρια απαιτούνται για τη διάσωση της κατεστραμμένης από τον πόλεμο και χτυπημένης από την ύφεση Ουκρανίας, φέρεται να δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Arseniy Yatseniuk.
Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο ουκρανικό κοινοβούλιο, ο Yatseniuk, κάλεσε σε οικονομική αρωγή προς την χώρα του τη διεθνή κοινότητα, αναφέροντας πως «προκειμένου να επιβιώσουμε, προκειμένου να γλιτώσουμε την χρεοκοπία, έχουμε ανάγκη μια διεθνή διάσκεψη δωρητών, με στόχο την υιοθέτηση ενός σχεδίου ανάκαμψης για την Ουκρανία, καθώς και τη βοήθεια των δυτικών εταίρων μας».
Δεν αρκεί η βοήθεια του ΔΝΤ, ισχυρίστηκε ο Yatseniuk, καθώς ακόμα και με αυτήν, υπολείπονται 15 δισ. δολάρια.
Με στόχο να προκαλέσει, ίσως, την άμεση αντίδραση της Δύσης, ο Ουκρανός πρωθυπουργός κατηγόρησε τη Ρωσία για την οικονομική κατάσταση της χώρας του, για την επιθετικότητά της και την στήριξή της στους ρωσόφιλους αυτονομιστές.
«Το 20% της ουκρανικής οικονομίας βρίσκεται στις ανατολικές περιφέρειες.
Λόγω της ρωσικής στρατιωτικής επίθεσης, χάσαμε το 20% των εσόδων μας, το 20% των εισροών μας, το 20% του οικονομικού δυναμικού της χώρας μας», υπογράμμισε συγκεκριμένα ο Yatseniuk.
Τέλος, δεσμεύτηκε ότι το υπουργικό του συμβούλιο θα συνεχίσει τα αντιλαϊκά μέτρα, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων περικοπών στις δαπάνες του προϋπολογισμού, φορολογικές μεταρρυθμίσεις που προορίζονται για την ενίσχυση των κρατικών εσόδων και την απελευθέρωση της οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης