Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ifo: Υιοθετεί βελτιωμένες προοπτικές για τη γερμανική οικονομία

Ifo: Υιοθετεί βελτιωμένες προοπτικές για τη γερμανική οικονομία
Το αδύναμο ευρώ και η διολίσθηση των τιμών του πετρελαίου ωθεί σε ανάπτυξη τη γερμανική οικονομία
Υψηλότερες προοπτικές για την οικονομία της Γερμανίας υιοθετεί το γερμανικό οικονομικό ινστιτούτο Ifo, καθώς εκτιμά πως το αδύναμο κοινό νόμισμα σε συνδυασμό με τη διολίσθηση των τιμών του πετρελαίου θα αποτελέσουν κινητήριο μοχλό για την ανάπτυξη της χώρας.
Ειδικότερα, το Ifo προβλέπει πως το ΑΕΠ της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης θα ενισχυθεί κατά 1,5% τόσο το τρέχον έτος, όσο και το 2015.
Νωρίτερα, τον περασμένο Οκτώβριο, το Ifo είχε εκτιμήσει ότι το γερμανικό ΑΕΠ θα αναπτυσσόταν κατά 1,3% το τρέχον έτος, ενώ ο πρόεδρος του γερμανικού ινστιτούτου, Hans – Werner Sinn, είχε μιλήσει για ακόμα δυσμενέστερες προοπτικές.
Ωστόσο, ο Hans – Werner Sinn, σχολίασε, σήμερα, πως «η υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου και η υποχώρηση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ευρώ συμβάλουν σε μια έξοδο της γερμανικής οικονομίας από την σημερινή κατάσταση σοκ, στην οποία έχει βρεθεί λόγω της κρίσης στην Ουκρανία»
Σύμφωνα με τον Sinn, οι γερμανικές επιχειρήσεις φαίνονται πιο χαλαρές και αισιόδοξες για το μέλλον, γεγονός που ώθησε το ινστιτούτο σε βελτιωμένες προβλέψεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης