Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστραλία: Στις 91,1 μονάδες διολίσθησε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Δεκέμβριο

Αυστραλία: Στις 91,1 μονάδες διολίσθησε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Δεκέμβριο
Στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας τριετίας 
Η καταναλωτική εμπιστοσύνη των Αυστραλών πολιτών εξασθένισε τον Δεκέμβριο, ως αντίδραση στην απότομη επιβράδυνση της οικονομίας της χώρας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου Westpac-Melbourne, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης υποχώρησε στις 91,1 μονάδες τον Δεκέμβριο, υφιστάμενος μείωση της τάξεως του 5,7% σε μηνιαία βάση.
Τα αποτελέσματα κρίνονται από τον επικεφαλής αναλυτή της Westpac ως «πραγματικά ανησυχητικά», καθώς η καταναλωτική εμπιστοσύνη διολίσθησε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο του 2011.
Οι Αυστραλοί πολίτες εμφανίζονται ιδιαιτέρως ανήσυχοι για την εργασιακή τους ασφάλεια και για τις δυνατότητες της συντηρητικής κυβέρνησης να διορθώσει άμεσα το έλλειμμα του προϋπολογισμού.
Τα αποτελέσματα είναι ακόμα πιο ανησυχητικά δεδομένου ότι κινούμαστε προς την καρδιά της εορταστικής περιόδου, με τους εμπόρους να ευελπιστούν σε ανάκαμψη των πωλήσεών τους.
«Πρόκειται για μια άβολη στιγμή του χρόνου για να νιώθουν οι πολίτες τόσο απαισιόδοξοι και τόσο φοβισμένοι να αγοράσουν βασικά προϊόντα, δεδομένου ότι βρισκόμαστε στις κρίσιμες εβδομάδες προ των Χριστουγέννων», ανέφερε ο επικεφαλής οικονομολόγος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης