Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΟΣΑ: Σταθερή στο 7,2% η ανεργία τον Οκτώβριο στις χώρες - μέλη του

ΟΟΣΑ: Σταθερή στο 7,2% η ανεργία τον Οκτώβριο στις χώρες - μέλη του
Το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας παρουσιάζει η Ισπανία, με 24%
Σταθερό στο 7,2% διατηρήθηκε το ποσοστό ανεργίας στις χώρες μέλη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) τον Οκτώβριο, με την Ισπανία να ηγείται με το υψηλότερο ποσοστό, ήτοι 24%.
Το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητο τόσο στην Ε.Ε. όσο και στην Ευρωζώνη στο 10% και 11,5% αντίστοιχα, ενώ στο σύνολο των επτά μεγάλων οικονομιών υποχώρησε μέχρι το 6,2%.
Η Ισπανία με ποσοστό ανεργίας 24% του ενεργού πληθυσμού συνεχίζει να αποτελεί τη χώρα με τη μεγαλύτερη ανεργία μεταξύ των 34 χωρών μελών του ΟΟΣΑ, ακολουθούμενη από την Πορτογαλία (13,4%), Ιταλία (13,2%), Σλοβακία (12,9%), Ιρλανδία (10,9%) και Γαλλία (10,5%).
Ο Οργανισμός δεν έχει διαθέσιμα στοιχεία για την Ελλάδα για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, αν και τον Αύγουστο η ανεργία είχε διαμορφωθεί στο 25,9%, όταν τα στοιχεία για το σύνολο των χωρών μελών του ΟΟΣΑ ήταν 7,3%.
Όσον αφορά τις χώρες με τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας, πρώτη στη λίστα έρχεται η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα με 3,5%, ακολουθούμενες από το Μεξικό (4,7%), τη Γερμανία (4,9%), τις Αυστρία και Ισλανδία (5,1% αντίστοιχα), την Τσεχία (5,7%), το Ισραήλ (5,7%) και τις ΗΠΑ, που κατέγραψαν ανεργία 5,8%, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2008.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης