Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ν. Αφρική: Κατά της ετυμηγορίας για τον παραολυμπιονίκη Πιστόριους προσέφυγε η Εισαγγελία

Ν. Αφρική: Κατά της ετυμηγορίας για τον παραολυμπιονίκη Πιστόριους προσέφυγε η Εισαγγελία
Η απόφαση χαρακτηρίζεται «σοκαριστικά ακατάλληλη»
Κατά της ετυμηγορίας για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και πέντε έτη κάθειρξης, που επιβλήθηκε στον παραολυμπιονίκη αθλητή Όσκαρ Πιστόριους για τη δολοφονία της φίλης του Ρίβα Στίνκαμπ, προσέφυγε η Εισαγγελία της Νοτίου Αφρικής, χαρακτηρίζοντάς τη «σοκαριστικά ακατάλληλη».
Κατά τη διάρκεια της επτά μηνών δίκης του, ο Πιστόριους ισχυριζόταν ότι πυροβόλησε κατά λάθος τη φίλη του το βράδυ της 14ης Φεβρουαρίου 2013, καθώς νόμιζε ότι επρόκειτο για εισβολέα που κρυβόταν πίσω από την πόρτα του μπάνιου στο σπίτι του στην Πρετόρια.
Η Εισαγγελία δεν κατάφερε να πείσει τη δικαστή του Ανώτερου Δικαστηρίου της Πρετόρια, Θοκοσάιλ Μασίπα, ότι ο Πιστόριους είχε πρόθεση να σκοτώσει όταν πυροβόλησε τη φίλη του, με αποτέλεσμα την καταδίκη του τον Οκτώβριο για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και ποινή φυλάκισης πέντε ετών.
«Με βάση όλα τα αποδεικτικά στοιχεία, ενδεχομένως αυτό του ελέους μεγαλοποιήθηκε υπεβολικά», ανέφερε ο εισαγγελέας Gerrie Nel ενώπιον της δικαστού Μασίπα, η απόφαση της οποίας να αποκλείσει τη δολοφονία επικρίθηκε από πολλούς νομικούς εμπειρογνώμονες ως εσφαλμένη ερμηνεία του νόμου.
Ο Πιστόριους, ο οποίος δεν ήταν στο δικαστήριο σήμερα, Τρίτη, και η νομική ομάδα του αντιτίθενται στην προσφυγή της εισαγγελίας.
Σημειώνεται ότι με βάση τα ισχύοντα στη Νότια Αφρική, ο δικαστής που εξέδωσε την ετυμηγορία αποφασίζει για το αν μπορεί να ασκηθεί προσφυγή στην απόφαση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης