Τελευταία Νέα
Διεθνή

A. Gurria (OOΣA): Απαιτούνται περισσότερες μεταρρυθμίσεις για τη σταθερότητα του συνταξιοδοτικού συστήματος

A. Gurria (OOΣA): Απαιτούνται περισσότερες μεταρρυθμίσεις για τη σταθερότητα του συνταξιοδοτικού συστήματος
Η συνταγή για αξιοπρεπές εισόδημα κατά τη διάρκεια της συνταξιοδότησης είναι περισσότερα χρόνια δουλειάς και μεγαλύτερη συνεισφορά
Την ανάγκη περισσότερων μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να είναι εγγυημένη η σταθερότητα του συνταξιοδοτικού συστήματος, παρά την πρόοδο που έχει επιτευχθεί, τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ, Angel Gurria.
Όπως σημείωσε, «πρέπει να επικοινωνηθεί καλύτερα το μήνυμα ότι τα περισσότερα χρόνια δουλειάς η μεγαλύτερη συμβολή είναι ο μόνος τρόπος για επιτευχθεί ένα αξιοπρεπές εισόδημα κατά τη συνταξιοδότηση».
Σύμφωνα με νέα έκθεση του ΟΟΣΑ, η κρίση ώθησε τις περισσότερες χώρες να επιταχύνουν τις μεταρρυθμίσεις, όπως να προχωρήσουν σε μείωση ή αναβολή της τιμαριθμικής αναπροσαρμογής των συντάξεων και να αυξήσουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.
Υπό αυτή την έννοια, ο ΟΟΣΑ υποστηρίζει ότι η αύξηση της πραγματικής ηλικίας συνταξιοδότησης μπορεί να «βοηθήσει», αλλά απαιτεί «περισσότερη προσπάθεια» για να βοηθήσει τους εργαζόμενους μεγαλύτερης ηλικίας να βρουν και να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας.
«Δημόσιες πολιτικές για τη μείωση των διακρίσεων λόγω ηλικίας, βελτίωση των συνθηκών εργασίας και αύξηση των ευκαιριών κατάρτισης για τους εργαζομένους μεγαλύτερης ηλικίας είναι απαραίτητα», τονίζει.
Ο Οργανισμός δικαιολογεί αυτές τις προειδοποιήσεις λόγω του σκηνικού που έχει διαμορφωθεί, ήτοι της επιβραδυνόμενης ανάπτυξης, των χαμηλών επιτοκίων και των μειωμένων εσόδων από επενδύσεις που συνδέονται με την παγκόσμια οικονομία.
Όπως αναφέρεται στην έκθεση, οι παράγοντες αυτοί επιδεινώνουν τα προβλήματα της γήρανσης του πληθυσμού, τόσο για τα δημόσια συνταξιοδοτικά συστήματα όσο και τα ιδιωτικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης