Τελευταία Νέα
Διεθνή

O γενικός εισαγγελέας Κύπρου θα αξιολογήσει εάν στοιχειοθετούνται ευθύνες για πρώην στελέχη της Τρ. Κύπρου

O γενικός εισαγγελέας Κύπρου θα αξιολογήσει εάν στοιχειοθετούνται  ευθύνες για πρώην στελέχη της Τρ. Κύπρου
Σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα, οι έρευνες της νομικής υπηρεσίας, εκτείνονται και σε θέματα που αφορούν τυχόν ευθύνες εποπτικών αρχών
O γενικός Εισαγγελέας Κύπρου θα αξιολογήσει εάν στοιχειοθετούνται ποινικές ευθύνες για πρώην στελέχη της Τράπεζας Κύπρου, όσον αφορά την υπόθεση δημόσιων δηλώσεων και παράθεσης παραπλανητικών στοιχείων για τις κεφαλαιακές τις ανάγκες, κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2012.
Όπως δήλωσε στη StockWatch, o γενικός εισαγγελέας της Δημοκρατίας Κώστας Κληρίδης, ο φάκελος με όλα τα στοιχεία για την Τράπεζα Κύπρου, θα εξεταστεί ενδελεχώς από τη νομική υπηρεσία για να διαπιστωθεί αν στοιχειοθετούνται ή όχι ποινικές υποθέσεις, είτε για όλους, είτε για κάποιους από αυτούς.
Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η υπόθεση αυτή θα παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη πριν από το τέλος του έτους, όπως είχε, άλλωστε προαναγγελθεί.
Για την ίδια υπόθεση αυτή έχουν ανακριθεί όλα τα μέλη τότε του ΔΣ της τράπεζας καθώς και ανώτατα στελέχη.
Επίσης, η επιτροπή κεφαλαιαγοράς για την ίδια υπόθεση είχε επιβάλει σε υψηλόβαθμα τότε στελέχη της τράπεζας καθώς και στον τότε πρόεδρο του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου διοικητικά πρόστιμα.
Την ολοκλήρωση των ανακρίσεων σε σχέση με την υπόθεση της Τράπεζας Κύπρου και την παράδοση του σχετικού φακέλου στο γραφείο του γενικού εισαγγελέα επιβεβαίωσε με σημερινές του δηλώσεις και ο εκπρόσωπος Τύπου του αρχηγείου της αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης.
«Έχουμε δώσει το φάκελο για οδηγίες, δηλαδή ποιοι θα κατηγορηθούν», τόνισε ο κ. Αγγελίδης.
Προσέθεσε ότι και άλλες υποθέσεις συνεχίζουν να διερευνώνται.
«Η διερευνητική ομάδα», επεσήμανε, «συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς, πάντοτε υπό την εποπτεία και καθοδήγηση της νομικής υπηρεσίας».
Την Παρασκευή, ο γενικός εισαγγελέας της Δημοκρατίας Κώστας Κληρίδης, αναφέρθηκε και στις έρευνες που διεξάγονται στην Κεντρική Τράπεζα που αφορούν αμέλεια και εγκληματικές παραλείψεις σε σχέση με τον εποπτικό έλεγχο της ΚΤ προς τις τράπεζες.
Σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα, οι έρευνες της νομικής υπηρεσίας, εκτείνονται και σε θέματα που αφορούν τυχόν ευθύνες εποπτικών αρχών και κυρίως της ΚΤ και στελεχών της.
Οι έρευνες δήλωσε ότι μπορούν να φθάσουν και μέχρι το επίπεδο του διοικητή της ΚΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης