Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο τροπολογία - σκάνδαλο ανανεώνει παράνομα την άδεια λειτουργίας των καναλιών

Νέο τροπολογία - σκάνδαλο ανανεώνει παράνομα την άδεια λειτουργίας των καναλιών
Διατηρείται η "ζούγλα" στο ελληνικό τηλεοπτικό σκηνικό
Μία ακόμη σκανδαλώδη τροπολογία φέρνει στη Βουλή η κυβέρνηση, συντηρώντας παράνομα την άναρχη κατάσταση στο πεδίο των ελληνικών, τηλεοπτικών μέσων ενημέρωσης.
Ειδικότερα, με τροπολογία, η οποία υπογράφεται από τον υπουργό Υποδομών, Μ. Χρυσοχοΐδη, η κυβέρνηση παρατείνει εκ νέου την ισχύ των αδειών λειτουργίας των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών.
Αξίζει να σημειωθεί πως το καθεστώς ζούγκλας στο τηλεοπτικό στερέωμα συντηρείται διαχρονικά απ’ όλες τις κυβερνήσεις, καθώς οι τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί ουδέποτε έχουν αποκτήσει μόνιμες άδειες λειτουργίας.
Έτσι, ανανεώνοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα τις προσωρινές άδειες λειτουργίες που τους παραχωρούνται από το κράτος, καταφέρνουν να αποφύγουν να καταβάλλουν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, το οποίο θεωρείται απαραίτητο για την απόκτηση μόνιμης άδειας.
Ωστόσο, η τρέχουσα τροπολογία εκτός της ηθικής «νομιμότητας» προσκρούει και στη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο προσφάτως είχε κρίνει ως αντισυνταγματικό το καθεστώς των παρατάσεων.






www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης