Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lagarde (ΔΝΤ): Αβέβαιο το outlook της Ευρωζώνης - Σε καλύτερη κατάσταση οι ΗΠΑ

Lagarde (ΔΝΤ): Αβέβαιο το outlook της Ευρωζώνης - Σε καλύτερη κατάσταση οι ΗΠΑ
"Παγωμένες" οι προοπτικές της Κίνας
Εξαιρετικά ανήσυχη για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας εμφανίστηκε για ακόμη μία φορά, η διευθύντρια του ΔΝΤ, C. Lagarde.
Μιλώντας σε εκδήλωση για τη Λατινική Αμερική, η Γαλλίδα οικονομολόγος υπογράμμισε πως οι προοπτικές της Ευρωζώνης είναι αβέβαιες.
Όπως εξήγησε, «τα οικονομικά και κοινωνικά επιτεύγματα είναι εντυπωσιακά, αλλά ο δρόμος φαίνεται όλο και πιο ανώμαλος».
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες φαίνεται να είναι σταθερά στην πορεία προς την ανάκαμψη, αλλά οι προοπτικές της ευρωζώνης είναι αβέβαιες και οι προοπτικές για την Κίνα έχουν παγώσει» διέτεινε εν συνεχεία.
«Συνολικά, η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται τώρα σε κίνδυνο να κολλήσει σε αυτό που έχω αποκαλέσει "νέα μέτρια" κακή ανάπτυξη και ελλιπή δημιουργία θέσεων εργασίας. Αυτός είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε μια νέα δυναμική πολιτική» υποστήριξε χαρακτηριστικά.
Αναφορικά με τη Λατινική Αμερική, έκανε λόγο για «πολυάριθμες προκλήσεις, καθώς η «πρόσφατη στροφή» των μακροοικονομικών συνθηκών θα μπορούσε να επιδεινώσει την κατάσταση.
«Σ' αυτή την κρίσιμη στιγμή, είναι πιο σημαντικό από ποτέ, να ενισχυθεί η ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς, ισορροπημένη και βιώσιμη» κατέληξε η C. Lagarde.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης