Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Τον Ιανουάριο η εφαρμογή της ποσοτικής χαλάρωσης από την ΕΚΤ - Θα περιλαμβάνει και την αγορά κρατικών ομολόγων

Bloomberg: Τον Ιανουάριο η εφαρμογή της ποσοτικής χαλάρωσης από την ΕΚΤ - Θα περιλαμβάνει και την αγορά κρατικών ομολόγων
Εκτός πλάνου η αγορά μετοχών
Τον πρώτο μήνα του 2015 αναμένεται να ενεργοποιηθεί τελικώς η πολυπόθητη ποσοτική χαλάρωση (QE), καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, η ΕΚΤ αναμένεται να επεξεργαστεί στη συνεδρίαση του Ιανουαρίου ένα ευρύ πακέτο μέτρων.
Ειδικότερα, στον απόηχο της σημερινής «αδράνειας» της ΕΚΤ, το πρακτορείο Bloomberg μεταδίδει πως οι Ευρωπαίοι τραπεζίτες αναμένεται να εξετάσουν ένα διευρυμένο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης κατά τη διάρκεια της επόμενης συνεδρίασης του εκτελεστικού συμβουλίου της κεντρικής τράπεζας.
Ας σημειωθεί πως η επόμενη συνεδρίαση της ΕΚΤ είναι προγραμματισμένη για τις 22 Ιανουαρίου του 2015.
Σύμφωνα με το αμερικανικό δημοσίευμα, το πακέτο που εξετάζει η ΕΚΤ περιλαμβάνει την αγορά όλων των ειδών ομολόγων.
Επομένως, καθίσταται σαφές πως μεταξύ των μέτρων συγκαταλέγεται και η αγορά κρατικών ομολόγων.
Ωστόσο, από το προτείνομενο πακέτο της ΕΚΤ εξαιρείται η αγορά μετοχών.
«Το πακέτο δεν έχει σχεδιαστεί ακόμη» σημειώνει το Bloomberg, προσθέτοντας πως δεν έχει ληφθεί η απόφαση άμεσης υλοποίησής του.
Καταλήγοντας, το δημοσίευμα σημειώνει πως η σύνθεση και το περιεχόμενο των μέτρων θα καθοριστεί εξ ολοκλήρου από τα οικονομικά μεγέθη της Ευρωζώνης.
Εφόσον τελικώς, το πακέτο μέτρων τεθεί σε εφαρμογή, τότε η ΕΚΤ θα αποκτήσει τη δυνατότητα επέκτασης του ισολογισμού της κατά 1 τρισ. δολάρια, ευθυγραμμιζόμενη με τις δεσμεύσεις του M. Draghi.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης