Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρυξέλλες: Ξεκινούν έρευνα για την εξαγορά της Jazztel από την Orange

tags :
Βρυξέλλες: Ξεκινούν έρευνα για την εξαγορά της Jazztel από την Orange
Θα ερευνηθεί αν θα μπορούσαν να προκληθούν προβλήματα ανταγωνισμού, οδηγώντας παράλληλα σε αύξηση των τιμών για τους ισπανούς πελάτες
Έρευνα σχετικά με το σχέδιο εξαγοράς της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Jazztel από την Orange αποφάσισε να ξεκινήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να διερευνηθεί αν θα προκύψουν προβλήματα ανταγωνισμού και αύξηση των τιμών για τους Ισπανούς.
Η Κομισιόν έχει περιθώριο 90 ημερών, μέχρι τις 24 Απριλίου του 2015, προκειμένου να αποφασίσει αν θα εγκρίνει την εν λόγω εξαγορά, με ή χωρίς προϋποθέσεις, ή αν θα θέσει βέτο.
Σημειώνεται ότι με την εν λόγω εξαγορά θα μειωθούν σε τρεις από τέσσερις οι παροχείς υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας στην Ισπανία.
Σύμφωνα με την Κομισιόν, η έξοδος της Jazztel από την αγορά ως σημαντικής ανταγωνιστικής δύναμης θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση των τιμών αυτών των υπηρεσιών για τους πελάτες στην Ισπανία.
Για να μειώσει τις ανησυχίες σχετικά με τον ανταγωνισμό, η Orange παρουσίασε στις 13 Νοεμβρίου 2014 ένα πακέτο παραχωρήσεων, τις οποίες ωστόσο η Κομισιόν έκρινε μη επαρκείς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης