Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νορβηγία: Το 2015 οι επενδύσεις στην παραγωγή πετρελαίου θα μειωθούν κατά 14%

Νορβηγία: Το 2015 οι επενδύσεις στην παραγωγή πετρελαίου θα μειωθούν κατά 14%
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η μείωση της παραγωγής θα έχει ουσιαστικό αντίκτυπο στην νορβηγική οικονομία εν τω συνόλω 
Σε μείωση των επενδύσεών τους για την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου θα προχωρήσουν το νέο έτος οι εταιρείας ενέργειας της Νορβηγίας, σύμφωνα με τα πορίσματα πρόσφατης έρευνας.
Η διολίσθηση των τιμών του πετρελαίου φαίνεται ότι έχει άμεσο αντίκτυπο στις νορβηγικές εταιρείες πετρελαίου, με τις επενδύσεις να αναμένονται μειωμένες κατά 14%, στα 188,6 δισ. νορβηγικές κορόνες, από 218,6 δισ. κορόνες το 2014, γεγονός που αναπόφευκτα θα επηρεάσει εν τω συνόλω την νορβηγική οικονομία, αλλά και το τοπικό νόμισμα.
Η επιβράδυνση των σχετιζόμενων με το πετρέλαιο δραστηριοτήτων εκτιμάται ότι θα ασκήσει πίεση στην κεντρική τράπεζα για μείωση των επιτοκίων, αλλά και για αύξηση των κρατικών δαπανών, με σ΄τοχο την ανάπτυξη.
«Πολλές εταιρείες πετρελαίου έχουν αλλάξει τη στρατηγική τους, από την εστίαση στην αύξηση της παραγωγής, στην ιεράρχηση των ταμειακών ροών και την αξία των αποθεμάτων», ανέφερε η στατιστική υπηρεσία της Νορβηγίας που διεξήγαγε την έρευνα, ενώ συμπλήρωσε πως «ως συνέπεια τα πεδία με τα πιο οριακά κέρδη θα τεθούν σε αναμονή, ενώ τα πιο κερδοφόρα έργα θα γίνουν βασική προτεραιότητα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης