Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Φρένο στη διολίσθηση κατά 40% του ρουβλίου υπόσχεται να βάλει η κεντρική τράπεζα

Ρωσία: Φρένο στη διολίσθηση κατά 40% του ρουβλίου υπόσχεται να βάλει η κεντρική τράπεζα
Ξεκαθάρισε ότι θα προχωρήσει σε νέες παρεμβάσεις στην αγορά νομισμάτων
Φρένο στη διολίσθηση του ρουβλίου υπόσχεται να βάλει η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας, η οποία ξεκαθάρισε ότι θα προχωρήσει σε παρεμβάσεις στην αγορά νομισμάτων, χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση.
Χθες, Τετάρτη, η ρωσική κεντρική τράπεζα επιβεβαίωσε ότι τη Δευτέρα προχώρησε στη διοχέτευση 700 εκατ. δολαρίων (560 εκατ. ευρώ) προκειμένου να εμποδίσει τη μεγαλύτερη πτώση του ρωσικού νομίσματος από το 1998.
Σήμερα δε, ξεκαθάρισε ότι θα προχωρήσει σε παρεμβάσεις όταν το κρίνει απαραίτητο και χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση.
Η Ρωσία δια μέσω της κεντρικής τράπεζας είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει περαιτέρω διολίσθηση του ρουβλίου, το οποίο σύμφωνα με το Bloomberg είναι το νόμισμα που έχει «τιμωρηθεί» περισσότερο το 2014, καθώς από τον Ιανουάριο καταγράφει πτώση που φθάνει το 40%, ενώ σε λιγότερο από μία εβδομάδα η πτώση ξεπέρασε το 15%.
Σημειώνεται ότι η παρέμβαση της κεντρικής τράπεζας στην αγορά νομισμάτων έγινε σε ημέρες που καταγράφηκε σταθεροποίηση στην τιμή του πετρελαίου.
Το αποτέλεσμα ήταν να ανακάμψει μερικώς, διαμορφούμενο σήμερα σταθερό κάτω από τα 53 ρούβλια ανά δολάριο.
Παράλληλα, και το Χρηματιστήριο της Μόσχας φαίνεται να παίρνει ανάσες σήμερα, με τον δείκτη RTS να καταγράφει στη σημερινή συνεδρίαση κέρδη περί το 2%, απομακρυνόμενος από τα χαμηλά του 2009 και πλησιάζοντας τα επίπεδα των 1.000 μονάδων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης