Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dimon (JP Morgan): Αντιμέτωπη με μια χαμένη δεκαετία η οικονομία της ευρωζώνης - Η Ευρώπη θα περάσει δύσκολα

tags :
Dimon (JP Morgan): Αντιμέτωπη με μια χαμένη δεκαετία η οικονομία της ευρωζώνης - Η Ευρώπη θα περάσει δύσκολα
«Φωτεινό σημείο» της παγκόσμιας οικονομίας οι ΗΠΑ, σύμφωνα με τον CEO της JP Morgan
Αντιμέτωπη με μια χαμένη δεκαετία βρίσκεται η ευρωπαϊκή οικονομία, προειδοποιεί ο διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan, Jamie Dimon.
H αδυναμία των ευρωπαϊκών αρχών να εφαρμόσουν τις μεταρρυθμίσεις, την ώρα που η Κίνα εξακολουθεί να πετυχαίνει τους βραχυπρόθεσμους στόχους της, προμηνύει μια δύσκολη περίοδο για την Ευρώπη, σύμφωνα με τον ισχυρό άνδρα της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας.
«Η Ευρώπη θα περάσει δύσκολα», ανέφερε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια ομιλία σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσινγκτον.
«Οι χώρες της ευρωζώνης αντιμετωπίζουν τα ίδια διαρθρωτικά θέματα για τα οποία κανείς διαβάζει σε άλλες χώρες, ωστόσο πρόκειται για 17 διαφορετικά κράτη και αυτά τα διαθρωτικά θέματα πρέπει να συμφωνηθούν σε 17 κοινοβούλια και στη συνέχεια στις Βρυξέλλες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Dimon.
Στον αντίποδα, η οικονομία των ΗΠΑ αποτελεί το «φωτεινό σημείο», σύμφωνα με τον CEO της JP Morgan,, ενώ στην Κίνα οι ηγέτες της χώρας θα λάβουνν μέτρα για να διατηρήσουν την ανάπτυξη.
Ο Dimon χαρακτήρισε «έξυπνες» τις αρχές της Κίνας.
«Επί του παρόντος, στιγμή μπορούν να κάνουν μακροδιαχείριση και μπορούν να εκπληρώσουν τους βραχυπρόθεσμους στόχους για την ανάπτυξη κάτι που είναι καλό για όλους τους άλλους», τόνισε.
Σημείωσε ωστόσο ότι η Κίνα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει μεγάλη διαφθορά, έλλειψη διαφάνειας και την ανάγκη για διεύρυνση της δημοκρατίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης