Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Μια θέση στην πολιτική ηγεσία των ΗΠΑ αναζητά ο Tony James της Blackstone

Reuters: Μια θέση στην πολιτική ηγεσία των ΗΠΑ αναζητά ο Tony James της Blackstone
Σύμφωνα με πηγές του πρακτορείου Reuters, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Blackstone σχεδιάζει ήδη την πολιτική του καριέρα
Ο Tony James, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Blackstone, είναι έτοιμος να στραφεί προς την πολιτική, στοχεύοντας σε μια θέση στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, αναφέρουν πηγές του πρακτορείου Reuters.
Στο σχετικό δημοσίευμα σημειώνεται ότι ο James παραμένει αφοσιωμένος στα καθήκοντά του στην Blackstone και δεν έχει δώσει κάποια ημερομηνία αποχώρησης, ωστόσο παρουσιάζεται να προετοιμάζει τους επικεφαλής των τμημάτων για την πιθανότητα αυτής, ενώ ταυτόχρονα αναζητά τον διάδοχό του ανάμεσα στα υψηλόβαθμα στελέχη.
Το ενδιαφέρον είναι πως στον James είχε προταθεί η θέση του υπουργού Εμπορίου από τον Barack Obama πριν από δύο χρόνια, ωστόσο αρνήθηκε την πρόταση, με τις πηγές να αναφέρουν ότι δεν κάλυπτε τις φιλοδοξίες του.
Λέγεται ότι ο James εποφθαλμιoύσε την θέση του υπουργού Οικονομικών ή του οικονομικού συμβούλου της κυβέρνησης, θέσεις που δύσκολα θα κυνηγήσει στις προσεχείς εκλογές, καθώς αν και υποστηρίζει την Hillary Clinton – όπως και ο W.Buffett – δεν έχει αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς μαζί της, αντίστοιχους με αυτούς με τον Obama.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης