Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε επίπεδα του 2012 υποχωρεί το ευρώ εν όψει της αυριανής συνεδρίασης της ΕΚΤ

Σε επίπεδα του 2012 υποχωρεί το ευρώ εν όψει της αυριανής συνεδρίασης της ΕΚΤ
Καταγράφει νέα χαμηλά από τα επίπεδα του Αυγούστου του 2012, στο 1,23 δολ.
Σε νέα χαμηλά από τον Αύγουστο του 2012 υποχωρεί το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, ευρώ, μόλις μία ημέρα πριν τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζα και με τα τελευταία μηνύματα από την αμερικανική FED να το «στέλνουν» στο 1,23 δολάριο.
Ειδικότερα, σήμερα το ευρώ υποχώρησε κάτω από το 1,24 δολάριο, μέχρι το 1,232 δολάριο, που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο εδώ και περισσότερο από δύο χρόνια και συγκεκριμένα από τον Αύγουστο του 2012.
Τα μηνύματα από την ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ, FED, χθες, Τρίτη, ενισχύουν τις θετικές προοπτικές για την αμερικανική οικονομία το 2015.
Η αισιοδοξία της FED, μάλιστα, ενισχύει τις εκτιμήσεις για μια νωρίτερη του αναμενόμενου αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων προς τα μέσα του 2015.
Όσον αφορά την Ευρωζώνη, οι εκτιμήσεις συγκλίνουν όχι μόνο σε νέα μείωση των επιτοκιών, αλλά και στη λήψη περαιτέρω μέτρων τόνωσης της οικονομίας από την ΕΚΤ, με την υιοθέτηση ενός προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων.
Τα τελευταία μακροοικονομικά στοιχεία για την Ευρωζώνη καταδεικνύουν την αδυναμία ανάπτυξης.
Σήμερα, μάλιστα, ανακοινώθηκε ότι ο σύνθετος δείκτης PMI του Νοεμβρίου υποχώρησε στις 51,1 μονάδες, στα χαμηλότερα επίπεδα εδώ και 16 μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης