Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Ισχυρή ανάπτυξη του τομέα υπηρεσιών τον Νοέμβριο – Στις 58,6 μονάδες ενισχύθηκε ο δείκτης PMI

Βρετανία: Ισχυρή ανάπτυξη του τομέα υπηρεσιών τον Νοέμβριο – Στις 58,6 μονάδες ενισχύθηκε ο δείκτης PMI
Δυναμική αύξηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και ενίσχυση της απασχόλησης του τομέα
Ισχυροποιείται η ανάπτυξη του τομέα υπηρεσιών στη Βρετανία, σύμφωνα με τα στοιχεία της Markit για τον Νοέμβριο, με την επιχειρηματική δραστηριότητας να αναπτύσσεται δυναμικά και να αυξάνεται η απασχόληση στον τομέα.
Ειδικότερα, ο δείκτης υπηρεσιών ΡΜΙ διαμορφώθηκε τον Νοέμβριο στις 58,6 μονάδες έναντι των 56,2 μονάδων του Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής οικονομολόγο της Markit, Κρις Γουίλιαμσον, η ανάπτυξη που καταγράφεται στον τομέα υπηρεσιών αντισταθμίζει την χαμηλότερη ανάπτυξη της βιομηχανικής παραγωγής και της κατασκευαστικής δραστηριότητας τον Νοέμβριο, απομακρύνοντας συνολικά τον ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης από τα χαμηλά 16 μηνών του Οκτωβρίου.
Τα μέχρι στιγμής στοιχεία, σημειώνεται, καταδεικνύουν για το τέταρτο τρίμηνο του 2014 ανάπτυξη 0,6% του ΑΕΠ, κάτω από το 0,7% του γ' τριμήνου, ωστόσο συνεχίζει να αποτελεί δυναμική η ανάπτυξης που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση 3% του ΑΕΠ για το σύνολο του 2014.
Παράλληλα, επισημαίνεται η ισχυρή αύξηση της απασχόλησης του τομέα, αλλά και στη μεταποίηση και τις κατασκευές, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω μείωση της ανεργίας από το 6% που βρίσκεται τώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης