Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Περαιτέρω ενίσχυση του κλάδου υπηρεσιών τον Νοέμβριο - Στις 51,8 μονάδες βελτιώθηκε ο δείκτης PMI

Ιταλία: Περαιτέρω ενίσχυση του κλάδου υπηρεσιών τον Νοέμβριο - Στις 51,8 μονάδες βελτιώθηκε ο δείκτης PMI
Δεύτερος συνεχόμενος μήνας ενίσχυσης του PMI υπηρεσιών, ο Νοέμβριος
Εκ νέου βελτίωση σημείωσε ο κλάδος των υπηρεσιών στην Ιταλία τον Νοέμβριο, συνεχίζοντας την αναπτυξιακή του πορεία, που είχε καταγραφεί τον Οκτώβριο.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI υπηρεσιών που καταρτίζει η Markit, διαμορφώθηκε στις 51,8 μονάδες τον Νοέμβριο, από 50,8 μονάδες τον Οκτώβριο, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, για οριακή ενίσχυση στις 50,9 μονάδες.
Ο Phil Smith, επικεφαλής οικονομολόγος της Markit για την Ιταλία, οι ιταλικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα των υπηρεσιών, κατάφεραν να σημειώσουν ενίσχυση των δραστηριοτήτων τους, παρά την μεγάλη πτώση που καταγράφηκε στις νέες επιχειρήσεις, κυρίως λαμβάνοντας ώθηση από την παραγωγή και τις παραγγελίες.
Ωστόσο, ο οικονομολόγος υπογραμμίζει πως η ανοδική τάση του κλάδου δεν βασίζεται σε στέρεες βάσεις και έτσι δεν αναμένεται να συνεχιστεί επ’ αόριστον
Τα στοιχεία έδειξαν, επίσης, μια μείωση, αν και μετριοπαθή, της απασχόλησης στον τομέα των υπηρεσιών, άλλο ένα αρνητικό στοιχείο για την αγορά εργασίας, καθώς και στον τομέα της μεταποίησης καταγράφηκε αντίστοιχη πτώση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης