Τελευταία Νέα
Διεθνή

Credit Suisse: Δικαστικές περιπέτειες για αμφιλεγόμενες πρακτικές του παρελθόντος

tags :
Credit Suisse: Δικαστικές περιπέτειες για αμφιλεγόμενες πρακτικές του παρελθόντος
Η τράπεζα φαίνεται να χρησιμοποιούσε αμφιλεγόμενες μεθόδους για τον υπολογισμό των στεγαστικών δανείων 
Περιπέτειες του παρελθόντος έρχονται να στοιχειώσουν την Credit Suisse, καθώς κατηγορείται ότι ζημίωσε τους πελάτες της, χρησιμοποιώντας μια αμφιλεγόμενη πρακτική αξιολόγησης των στεγαστικών δανείων που ενέκρινε.
Ειδικότερα, η Credit Suisse φαίνεται ότι χρησιμοποιούσε, προ κρίσης, την μέθοδο της «συνολικής καθαρής αξίας», η οποία αποτιμά τα αναμενόμενα έσοδα, παρά την παραδοσιακή μέθοδο που βασίζεται στην τρέχουσα αξιολόγηση της αγοράς.
Η τράπεζα βρίσκεται εν μέσω δικαστικής διαμάχης στις ΗΠΑ, όπου αναμένεται να κριθεί κατά πόσο η τράπεζα ευθύνεται για τις σοβαρές απώλειες που προέκυψαν στους επενδυτές από τα δάνεια που έγιναν με βάση τις εν λόγω εκτιμήσεις.
Ειδικότερα, η εταιρεία αμοιβαίων κεφαλαίων Highland Capital Management, μήνυσε την τράπεζα για παράτυπη αύξηση της αξίας των ακινήτων, έτσι ως αποτέλεσμα τα δάνεια έγιναν μη εξυπηρετούμενα κατά την χρηματοπιστωτική κρίση, ενώ οι εκτιμήσεις ήταν πιο μετριοπαθείς.
Η Credit Suisse έλαβε την συνήθη αμοιβή της από τις νέες συμφωνίες, ενώ κράτησε μικρό ή μηδενικό κίνδυνο, όταν τα δάνεια τελικά απέτυχαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης