Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Στην ανάπτυξη επέστρεψε ο κλάδος υπηρεσιών τον Νοέμβριο – Στις 51,2 μονάδες ο δείκτης ΡΜΙ

Ιαπωνία: Στην ανάπτυξη επέστρεψε ο κλάδος υπηρεσιών τον Νοέμβριο – Στις 51,2 μονάδες ο δείκτης ΡΜΙ
Συνεχίστηκε η ανάπτυξη των νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων
Στην ανάπτυξη επέστρεψε ο κλάδος των υπηρεσιών στην Ιαπωνία τον Νοέμβριο, μετά την προσωρινή συρρίκνωση που καταγράφηκε τον Οκτώβριο.
Ο δείκτης PMI υπηρεσιών που καταρτίζει η Markit, παρουσίασε μέτρια ανάπτυξη τον Νοέμβριο, διαμορφούμενος στις 51,2 μονάδες έναντι των 49,5 μονάδων του Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με την οικονομολόγο της Markit, Έιμι Μπράουνμπιλ, οι ιαπωνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα των υπηρεσιών, παρουσίασαν αύξηση των δραστηριοτήτων τους έπειτα από μια προσωρινή πτώση που καταγράφηκε τον Οκτώβριο, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Οι νέες παραγγελίες παρέμειναν σε στερεή περιοχή ανάπτυξης, με τον ρυθμό αύξησης να ενισχύεται έναντι του Οκτωβρίου, με αποτέλεσμα να καταγραφεί αύξηση και της απασχόλησης.
Παράλληλα, σημειώνεται ότι παρά το γεγονός ότι η δραστηριότητα επέστρεψε σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, το επιχειρηματικό κλίμα μεταξύ των ιαπώνων επιχειρηματιών του κλάδου υποχώρησε εκ νέου τον Νοέμβριο, καθώς ορισμένοι εξ αυτών εξέφρασαν ανησυχία σχετικά με τον φόρο επί των πωλήσεων και αναλογιζόμενοι τις προοπτικές του κλάδου το επόμενο έτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης